Vad innebär en kock Do?

De uppgifter som utförs av en kock är oerhört varierande, eftersom detta är ett otroligt varierande yrke. Allmänhet, övervakar en kock ett kök eller en del av ett kök, övervaka personal, mat, menyer och liknande frågor. För att bli kock, måste någon driva någon form av yrkesutbildning. Vissa kockar närvara vid en kulinarisk akademi för att lära sig sitt hantverk, medan andra arbetar sig igenom kök, med början längst ner som lärlingar och flytta sig in i toppen kök positioner. Det finns ett antal olika typer av kockar . En verkställande chef, exempelvis övervakar ett helt nytt kök. Han eller hon kan faktiskt inte har möjlighet att göra mycket matlagning, trots att köksmästaren kommer att se menyer, beställa mat, kökspersonal, livsmedelssäkerhet, och utseendet och känslan av restaurangen. Vara en köksmästaren är extremt krävande, läget kräver en god förmåga att organisera och hantera en rad dagliga utmaningar. Någon kan också välja att bli Sous Chef, som fungerar som andreman. En del människor föredrar att föra en mycket specifik kulinariska disciplin. Konditor arbetar med bakverk, efterrätter och andra bakverk, medan skafferiet kocken ansvarar för kall mat som sallader. Saute kockar arbete saute station i köket, medan grillen kockar övervaka grillen, och så vidare. Dessa enskilda kockar är vanligtvis ansvariga inför köksmästare, även om en konditor får behålla viss självständighet. Beroende på storleken av köket, kan det finnas en hierarki av personal, med Sous Chef övervaka den dagliga verksamheten i köket medan enskilda kockar hantera särskilda stationer. Det är uppenbart att en kock främsta syfte att delta i matlagning. På restauranger, kockar avgöra vad som kommer att serveras och hur det kommer att förberedas, de flesta kockar ägna mycket tid till menyn utveckling för att behålla sina anläggningar fräsch och nyskapande. En chef måste också kunna beställa förbrukningsartiklar, övervaka kökspersonal från diskmaskiner på upp, övervaka livsmedelssäkerheten, och arbeta med framsidan av huset personal, som kan omfatta värdar, waitstaff, och så vidare.

A kock kan också arbeta för privata fester. Vissa använder personlig kockar i sina hem, i vilket fall kock arbetar med kunder för att arbeta fram en måltid plan. Chefs kan också arbeta med cateringföretag, skapa tillgodoses måltider för händelser både stora och små. De kan hittas på hotell och ombord på fartygen catering till gäster samt i fristående restauranger.

Att jobba som kock är mycket utmanande ibland. Kockar får stanna på sina fötter i timmar, arbete i varma, fuktiga, trånga miljöer, och hantera mycket stressande situationer. De måste också ha goda smaklökar, och ett gott öga för plating mat i en attraktiv och tilltalande sätt. Kockar har ett bra huvud för tal, och de måste vara duktiga på att hantera människor och fattar förhastade beslut som kan ha en djupgående inverkan på deras restauranger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.