Vad är greengages?

greengages är vackra, ovala plommon med antingen gröna eller ljus guld hud. De kan också vara mer allmänt kallas Reine Claude , eftersom de var tama i Frankrike. Utanför Frankrike, speciellt i engelskspråkiga länder alla drupaceous frukter av Prunus släktet kan ibland kallas gages. Eftersom huden av detta plommon är grön greengages namnet har fastnat, men du kommer att hitta olika sorter av RENKLO, framförallt i Storbritannien, där dessa plommon odlas.

Även första odlade i Frankrike från vilda arter, är Sir William John Gage krediteras med att föra dessa härliga plommon till England under 18th century. Senare importerades de för tillväxten i USA. Flera av de amerikanska tidiga presidenter växte dem, men greengages inte trivs så bra i USA klimat, och har aldrig hållit i popularitet i USA som de innehar någon annanstans. Faktum är att några sorter av greengages nu odlas i USA, dock kan du söka efter Washington och Denniston sorter, och i Kanada Ontario sort av RENKLO odlas. till fans av greengages, det är synd att de inte är mer allmänt tillgängliga eftersom dessa palm storlek frukter sprack med smak. Vissa jämför dem med honung i smaken, eftersom det gula fruktköttet är ovanligt söt med en liten tang att många plommon sorter tycks besitta. I Storbritannien, andra delar av Europa och i Australien och Nya Zeeland, det är inte ovanligt att se greengages i sylt, tårtor eller i andra desserter. De är också helt enkelt ätit så beror på att många hävdar att plommon behöver ingen utsmyckning. De ska hämtas helt mogna, eftersom de inte mogna bra om de lyfts tidigt och kommer att vara bitter i smaken.

I Europa hittar du greengages säsong i augusti. I USA kan du hitta några importen, eller turen att hitta en av de druvsorter från en amerikansk odlare vid ungefär samma tidpunkt. Greengages även importeras från Nya Zeeland till USA och Europa i slutet av mars, och detta är en bra tid att leta efter dem på livsmedelsbutiker. Liksom de flesta plommon, är säsong för dessa honung i smaken frukter kort och lätt att missa. De håller inte bra, så du kanske vill planera för säsongen av dessa frukter, speciellt om du bor i ett område där de inte odlas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.