Vad är ett knivblock?

En knivblock är en del av köksutrustning som används för att fästa knivar. Det finns ett antal olika stilar av knivblock på marknaden, allt från traditionella och bokstavlig block av trä med slitsar för knivar till magnetiserade strips som grepp knivar. De flesta kök leverans butiker säljer flera stilar knivblock att tillgodose olika behov och för att matcha olika kök designs. Det är viktigt att ta väl hand om köksknivar eftersom de kan pågå i flera år om de är bristfällig. Genom att använda en kniv block, kan kockar att knivarna inte skadas genom att knackade runt. Den knivblock kan också förhindra snett blad medan de lagras, och det gör knivar bekvämt och lätt att komma åt. Ett knivblock kan också vara en stor säkerhet redskap, som det blir knivar ur lådor och stänga av räknare och i en organiserad plats.

För människor som är särskilt oroade över säkerheten, några kniv block har barn lås som måste öppnas innan en kniv kan tas bort. Dessa lås också hindra knivar falla under jordbävningar, och de ser till att nyfikna husdjur inte kan skada sig på knivar heller. Det är också viktigt att knivar passar hela vägen in i ett knivblock, om en del av ett blad sticker upp, kan det vara mycket farliga. En grundläggande knivblock består helt enkelt av en bit trä med slitsar av olika storlekar att sätta kniven i. Blocket kan vara utformade för att sitta på disken, eller montera på köksväggen. Sådan kniv block kan också byggas in köksinredningar eller öar kök. Andra material kan användas som väl, även om trä är ett bra val eftersom det inte kommer nick bladen så de sätts in. Kockar som föredrar en smalare design kan köpa magnetfält som är utformade för att montera på väggen eller skåp, magneten håller knivarna mot band och att de snabbt kan tas bort när de behövs.

Vissa kök leverantörer säljer även block som kan passa in i lådor, vilket kan vara praktiskt i ett kök med begränsat utrymme. Detta kan också vara säkrare, eftersom lådan kan låsa eller hårt spärr för att förhindra obehörig åtkomst. När plocka ut någon sorts knivblock, leta efter en med stabil konstruktion, och undvika att köpa en kniv block som kommer med knivar eller andra förnödenheter kök, så du kan sluta med ett billigt sätt eller oönskade extra produkter. Om du köper ett block för din bänken, kom ihåg att få ett med fötterna så att blocket inte kommer att sitta i pölar av såser, fett eller andra utsläpp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.