Vad är ett glas vin?

Varje glas för att dricka vin skulle kunna kalla ett glas vin, men termen är verkligen används i glasögon används endast för vin och för att både framhäva vinets kvalitet och öka alkoholiserade glädje. Varje vinglas har en skål, en stam, och en fot. Den form av skål av glas vin påverkar doften av vin, koncentrera doften att öka alkoholiserade njutande genom att öka den variant av vinet. Den lukt och smak är mycket nära släkt, och uppfattningen om man ändrar uppfattning av den andra. I allmänhet kommer att öppna ett vinglas vara mindre än den bredaste delen av skålen.

stammen av vinglas är viktigt eftersom det bidrar till att bevara den idealiska temperaturen på vinet som det är berusad. När ett vinglas innehas av stammen, varma fingrar Rör aldrig skålen, så vinet ligger på sin ideala serveringstemperatur eftersom den är full. Detta är viktigt, eftersom temperaturen i ett vin ändrar smak. Stemless vinglas är inte gynnad av finsmakare.

Vid en formell middag, där ett annat vin serveras med varje kurs, kommer tabellen att vara med många vinglas i olika stilar. Det finns fyra grundläggande stilar av vin glas, som används för servering rött vin, vitt vin, mousserande vin och starkvin eller aromatiskt vin. är Rött vin serveras i ett vinglas som har en bred, rund skål, ger vinet gott om utrymme att "andas" och utveckla sin fulla arom och smak. Bourgogne glasögon ha största skålar och används för subtila viner som Pinot Noir. Bordeaux glasögon är lite mindre och högre, och är anpassade för fylligt rödvin.

Vitt vin serveras i en snävare glas med raka sidor. Formen hjälper det kylda vinet behålla sin temperatur. Mousserande viner serveras i en champagne flöjt eller en champagne coupe, även om flöjten är mer populär i dag. Det coupe, en fat-formad berodde glas, sågs först omkring 1660 i England. Flöjten är härrörde vinglas med en mycket smal, avlång skål. Den här formen hjälper till att behålla bubblorna i mousserande viner.

är sherry och port samt likörer och aperitifer, serveras i en liten tulpanformade vinglas. Den smala, ökar avsmalnande skål intensiteten i vinets arom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.