Vad är en soppa Slev?

En slev soppa är en specialiserad sked som är avsedd för servering soppor, gravies, slag och andra vätskor. Gjutskänkar kan också användas för omrörning i matlagning. De flesta kök leverans butikerna föra dessa specialitet skedar, med en rad olika stilar tillgängliga. De kan också beställas direkt från tillverkarna, eller genom restaurang utbudet lager. Med en slev soppa runt huset kan vara ganska bra, eftersom dessa djupa skedar göra stor nytta verktyg i köket.

Två egenskaper som soppan skänken från andra skedar. Den första är den djupa skålen, som är utformad för att rymma en stor mängd vätska. Vissa gjutskänkar är också utformade för att mäta, och de kan ha märkning som anger volym för att underlätta för kocken. Gjutskänkar också har mycket långa handtag, så att de kan doppas lager krukor och djupt serveringsfat. Vissa gjutskänkar har hack i sina skålar för att göra det lättare att kontrollera flödet av vätska, vilket kan vara särskilt användbart för tunna lager och juice. I vissa fall skjuter skålen med en slev soppa vid en rätt vinkel, med slev som doppas rakt ner och lyft rakt upp för användning. Andra gjutskänkar kan kompenseras handtag för vinklade användning, och det kan vara bra att hålla båda typerna runt. Många har även krokar eller lockar i slutet av handtaget så att skänken kan låsas in på kanten av en kruka eller serveringsskål utan att falla av. Dessa krokar kan också användas för att hänga en slev för lagring.

Metal är ett vanligt material för grundläggande slevar, men det är också möjligt att hitta trä, plast, silikon och keramik slevar. Gjutskänkar för food service vid bordet är ofta utformade för att vara dekorativ och funktionell, med stansning eller målade mönster. För folk som vill samordna sina silver, är det möjligt att hitta slevar som matchar befintliga mönster, samt företag som kommer att tillverka en slev som matchar en viss silver mönster.

Förutom att användas för att beskriva ett kök genomföra ordet "sleven" är också ett verb, som används för att beskriva åtgärden att tjäna vätskor med en slev. För dem som är nyfikna på ord ursprung, ordet "skänken" kommer från det gamla engelska hladen , som betyder "att dra ut. "Detta ord är ibland felstavat som" ladel. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.