Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en all-purpose, vanligtvis lång kniv som används av professionella kockar och många kockar hemma. Det är en av de knivar som är nödvändig för köksarbetet och förmodligen en av de bättre investeringarna du kan göra när strumpan ditt kök. I professionella kök är kockkniven oumbärlig, och förmodligen en av de mest använda knivar. Den genomsnittliga kockkniven är ca 8-10 inches (20. 32-25. 4 cm), och dess form och egenskaper förklara dess användbarhet i köket. Om du undersöker kniven på sin sida, kommer du notera den bredaste delen av det är nära skaftet, som kallas bladet hälen. När du skivning ingredienser som är tuffa du får mest inflytande när du använder den del kniv hälen.

Kanten på kniven kurvor uppåt, kommer till en nästan fin spets på spets blad, och varje del av kniven kan användas för olika ändamål. Mitten av kockkniv kallas i framkant, och det är antagligen används oftast för allmän styckning och beredning av olika livsmedel. Knivens spets kan användas för att skära små mjuka livsmedel, som svamp eller gröna lök. i handtag, har bladet på kniven normalt vad som kallas en bolster . Detta är en liten unsharpened område som bör sträcka sig från handtaget till botten av bladet. Det skyddar handen från att komma för nära bladet medan du hugga eller tärning kraftigt.

De flesta professionella kockar är orolig för vad som kallas tang . Vissa purister hävdar att den bästa kniven är en där metall kniven sträcker sig in i handtaget. Vissa säger knivens blad, inklusive tang, bör ett solitt metall så att kniven är mycket tålig. Handtaget är också är en viktig faktor. Några handtag har spår på undersidan för att stödja den ståndpunkt som fingrar på kniven, medan andra kockknivar ett rakt handtag.

Ju bättre kockkniv, desto större är sannolikheten att du ska betala mycket för det. Vissa farhågor finns att en riktigt vass kniv är mer fara i köket än inte. Egentligen får du förmodligen att skära dig med en kniv som inte är lämpligt skarp, och när du skär dig med en matt kniv, tårar den huden och orsakar ett mer smärtsamt cut. Om du inte skär dig med en vass kockkniv snittet är mer exakt, men det kan fortfarande ont, och det tenderar att läka snabbare.

Det finns en få företag som är kända för att göra några av de bästa kockknivar. Dessa inkluderar Henckels?, Global?, Sabatier? Och Wusthof Trident?. Du kommer förmodligen spendera minst $ 100 (USD) på kvalitet kockkniv, men bekostnad kan vara värt det. En bra kockkniv kan pågå i många år, men det kommer att kräva en skärpning från tid till annan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.