Vad är en kaktus Pad?

Cactus pads eller nopales, är stammarna av fikonkaktus, som är medlem i Opuntia arter av kaktusar. Den Opuntia kaktus pad är ätlig, men de som producerar taggig päron, Opuntia ficus-indica är medvetet odlad för Cactus pads. Användning av kaktusen Pad i mexikanska köket är legendarisk och har flyttat till andra typer av mat på grund av deras intressanta smak och konsistens.

kaktusen pad är en grönsak, med en pikant eller lite citron smak. När råa, de är lite gelé eller slemmiga, och utstrålar en vätska som liknar aloe vera. I själva verket denna vätska har använts mycket på samma sätt som aloe vera i alternativ medicin för att hjälpa till att läka sår och brännskador. De flesta tycker inte om strukturen på rå kaktus kuddar och föredrar dem kokta, vilket bidrar till att absorbera vätskan. I mexikanska köket, flera rätter av kaktus trampdynor är ganska populär. Ägg med nopales och nopales tacos är både vanliga. Cactus pads tillsätts även i soppor, sallader eller grytor för extra smak. De är utan tvekan näringsriktig med knappa elva kalorier per halv kopp portion. De utgör därmed utmärkta dietmat, men kan vara mindre näringsrikt beroende på deras förberedelser. Du kanske kan hitta cactus kuddar i lokala livsmedelsbutiker, särskilt om du bor i sydvästra USA eller i Kalifornien. Om du inte kan hitta dem där, din bästa källa kan Mexikos och Latinamerikas dagligvaruhandeln, eftersom kaktus trampdynor är en sådan vanlig ingrediens. Flesta kaktus pads säljs med bort taggar, och du kan även hitta konserver sorter. Om du är nybörjare, är det förmodligen bäst att börja med skalade eller ryggradslösa kaktus kuddar. Old proffsen kanske vill skala bort taggarna själva, en något knepig process. som en grönsak, är kaktusen Pad en mycket intressant mat. De är en av de enda anläggningar där olika delar används som grönsaker och frukten. Cactus pads ska inte förväxlas med fikonkaktus frukt som Opuntia ficus-indica även producerar. Fikonkaktus och kaktus dynor har två mycket olika smaker, men blanda ihop dem i en sallad eller salsa kan vara ett intressant kulinarisk uttalande. När du väljer kaktus kuddar från affären, vill du söka efter kuddar som är vackert grönt och saknar fläckar. Om du lägger dem i en våt pappershandduk, kommer de hålla regel väl i kylen för ungefär en vecka.

Även om du kan prova cactus kuddar i mexikanska recept, anser en del moderna anpassningar som ananas och kaktus pad salsa eller kaktus Pad tempura. En av de auktoritativa böcker om matlagning med både frukt och grönsaker av Opuntia är Prickly Pear Cookbook skriven av Carolyn Niethammer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.