Vad är en fisk Scaler?

En fisk scaler är ett kök verktyg som är utformat för att ta bort oätliga yttre fjäll från fisk, lämnar mjuk hud efter. Dessa skalor är vanligen bort som en del av reningsprocessen, då fisken kommer vara rensad som förberedelse för matlagning eller frysning. Det finns ett antal olika sorters fisk scalers på marknaden, alltifrån stora motordrivna kommersiella versioner avsedda för rengöring av flera fiskar på en gång enkla handhållna modeller. Slutmålet är att snabbt och smärtfritt ta bort fjäll från en fisk.

Vissa fiskare använder bara bladet på en kniv för att ta bort fjäll. Kniven försiktigt men bestämt skrapade längs kroppen av fisken, dra skalor med det. Människor kan dock skada sig göra detta, antingen på bladet på kniven, som måste vara oerhört vassa, eller på vassa fenor som vissa fiskar har. Därför kan vissa fiskare föredrar att använda ett specialiserat verktyg för komfort. Den mest grundläggande fisk scaler är en handhållen version som ser ut ungefär som en rasp. Ett bekvämt handtag är fast grepp medan fiskaren drar fisken scaler ner kroppen av fisken. Denna konstruktion är oftast mycket effektiv och lätt att använda, och en skicklig handler kan ta bort alla skalor från en enda fisk mycket snabbt. Sedan ta bort fisk fjäll är en ganska svår uppgift, denna typ av fisk scaler gör reningsprocessen mycket roligare. En del företag gör små elektriska fiskar scalers som roterar eller vibrerar, nästan som elektriska slipmaskiner. Att använda denna typ av fisk scaler för att ta bort fjäll, fiskaren lätt drar den ner kroppen av fisk, med fisken scaler renlig dra skalor bort. Typiskt enheten är vattentät och batteridriven för enkelhetens skull. en kommersiell fisk scaler å andra sidan, är utformade olika. Fisken läggs i en stor tumlande trumma med grov rider. Som trumman svängar, sidorna av trumman dra vågen av, och efter en viss tid, är en skalenlig fisken bort. Denna typ av fisk scaler är inte alltid praktiskt, eftersom en del fisk kan skadas av passerar genom trumman. Kommersiella fiskare och människor som fångar en stor mängd fisk som båda använder tumbling trummor.

Som en allmän regel är fisk skalas och rengöras innan den når marknaden, så de flesta konsumenter inte behöver en fisk scaler. Människor som gör sitt eget fiske, men kommer att gynnas av köp av fisk scaler, och även om verktyget inte är avsedd för en mångsidig användning, är det säkert bra när det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.