Vad är en duva Pea?

duva ärter, även kallat Kongo eller Gunga ärter, är en allmänt odlas baljväxter med olika användningsområden. Det anses vara en miljövänlig anläggning som kan berika jorden. Även om det kan växa i något varmt klimat, är det duva ärt särskilt populär i hela tropiska regioner.

Experter tror att de sorter av duvor ärter har odlats i minst tre tusen år i Asien och Indien. Vid något tillfälle blev grödan populär i hela östra Afrika och så småningom till de karibiska öarna, antagligen genom slavhandel i den 18: e och 19-talen. Som mat, ärter är populära i alla dessa områden, även om de oftast beskrivs som en karibisk eller ens en Cajun delikatess.

Pigeon ärter är lätta att odla, förutsatt att du bor i ett område med rikligt med sol och lite frost. De tolererar de flesta jordar och kan överleva med begränsat vatten, trots att de erbjuder bättre heartier miljöer. Anläggningen är ganska kortlivad, vanligtvis varar ca 5 år. Beroende på de exakta art, kan duva ärter odlas som en buske eller tämjas till ett träd som form. Skörden börjar ca 5-8 månader efter plantering.

Smaken av duva ärter beskrivs ofta som nötaktig, som en rik säd. I Indien, de blandas med linser att göra daal , en populär soppa-gillar curry. De är kända över hela Västindien i kombination med ris eller andra korn och serveras vanligtvis starkt kryddade. Afrikansk mat förbereda ofta duva ärtor med en kokosnöt buljong, ofta med heta paprikorna att lägga till en stark bita i skålen. till livsmedel är duva ärter vanligtvis återfinns torkad, konserverad eller mark för mjöl. De är lättast att hitta på burk, och kommer sannolikt att i de flesta större livsmedelsbutiker eller specialmaterial indiska och latin butiker. Även om det finns många varianter av duva ärter odlas, lagra inköpt sorter kommer vanligen i grönt, vitt eller svart färg.

Andra än sina många kulinariska användningsområden får den duva ärt tjäna flera andra funktioner. Deras låga, gör buskiga utseende dem en utmärkt låg häck eller vindskydd. De är extremt fördelaktigt då planteras i närheten av unga fruktträd eller andra anläggningar i behov av kväve, som de berikar jorden med det. På vissa ställen beror det på anläggningen används för att göra halmtak eller inhägnader material. De gör också utmärkt foder för boskap som höns.

Några traditionella indiska och asiatiska medicin praxis tror duva ärter ha medicinska värde. De används för att behandla magbesvär, eller till och med cancer. Traditionell medicin läkare tror att de kan dämpa svullnad av de inre organen.

Även om duva ärt är inte känd i USA, är den fortfarande en av de mest populära böna grödor i världen. För fans av Puerto Rican eller afrikanska köket är de ett välbekant objekt i matlagning och i menyer. Med ständig expansion av uppskattning för olika smaker i hela världen, verkar det troligt att duva ärtor kommer att bli mer känd för många inom de närmaste åren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.