Vad är en dålig Mojito?

mojito är det kubanska nationella dricka, och en kombination av rom, myntablad, socker, sodavatten och lime juice. Drycken har vunnit stor popularitet i USA som en uppfriskande och ovanlig smak i tropikerna. Det är också, liksom de flesta kända drinkar, inspirerade en hel del variationer. Bland dessa är smutsig mojito. Att göra en drink "smutsiga, betyder" att du lätt kan byta färg och smak genom att lägga till eller ändra några av de viktigaste ingredienserna. En smutsig martini till exempel innehåller olivolja saft. Det finns flera versioner av det smutsiga mojito. En klassiker är att använda råsocker i stället för vitt strösocker. Detta ger drycken en aning bruna eller "smutsig" färg. En smutsig mojito variant förespråkar användning av brunt socker. Detta skulle ändra smaken av drycken kanske mer än råsocker. Farinsocker har en aning kola, lite melass smak för att kunna lägga större komplexitet i kontrasterande lime och mynta plus smaker rom.

De flesta "rena" mojitos görs med vit rom, så ett annat sätt att göra smutsiga mojito är att använda en ljus gul eller mörkare rom istället. Detta kommer verkligen att ändra färg, och med tillägg av olika smak socker kommer att resultera i både färg och smak förändringar. Honung är en annan föreslog sötningsmedel, men det bör användas sparsamt för att undvika att de dricker för söt. Som många mojito recept, smutsiga mojitos ta en liten ansträngning att göra. Flesta cocktail entusiaster föreslår sammanblandning, eller något krossat mynta, socker, lime och is tillsammans. Andra anser att om du gör det du sluta med vad som ser ut flytande gräs i din drink. Detta kan mycket väl passar in i beskrivningen av "smutsiga" dock. När sammanblandning processen är över, hjälper syran i limejuicen att dra ur smaken av oljan i mint. Du kan också helt enkelt låta dessa ingredienser sitta i några minuter om du föredrar att hålla myntablad intakt.

Lägg rom, vanligtvis en one-ounce ( ,03 liter) servering, och toppa dricka bort med kolsyrat vatten. Du kan ändra storleken på mynta, socker, alkohol, lime och soda vatten så att den smutsiga mojito starkare i smak, mer Boozy, sötare eller kallare. De flesta människor utveckla sina egna recept när de gör här hemma. Precis som med rena mojito, den smutsiga mojito vanligtvis serveras i ett högt glas och kan garneras med några myntablad eller en skiva lime.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.