Vad är en cappuccino?

Cappuccino är ett av de mest populära och välkända kaffedrinkar i världen. En sammetslen kombination av espresso, ångad mjölk och skum, är att dricka kaffe hus krampa. Det finns många olika påståenden på en perfekt cappuccino, är tjusningen av att dricka åtminstone delvis sin atmosfäriska förmåga, vilket kan ge den lycklige dricker en mysig och kort resa till en europeisk café.

Drycken är sitt namn efter ett beslut av den franciskanska munkar kallas Capuccini. Trots att de etablerade namnets ursprung, experter tycks argumentera om varför dryck är döpt för munkar. Vissa antyder att den beror på att espresson matchade färgen på munkarnas dräkter, medan andra kräver att en munk uppfann drycken i den 17: e talet och döpte det efter sin beställning. Flesta ursprung berättelser tros vara apokryfiska, men av en eller annan anledning, är den dryck som heter för munkar.

En grundläggande cappuccino görs med ett enda skott på espresso. Vad man gör dricka unik är andelen och konsistens i den tillsatta ångade mjölk och skum. Korrekt ångad mjölk bör ha en blank och silkeslen utseende, och bör vara fri från stora bubblor. Den varma mjölken hälls i espresson, oftast med en rejäl skopa av skum på toppen. p

cappuccino kan göras för att passa individuell smak genom att variera skum och mjölk innehåll. En torr mössa, eller cappuccino scuro har mindre mjölk och oftast bara en aning skum. Alternativt kan en våt version eller cappuccino chiaro kan göras med extra skum, även lägga till alltför mycket mjölk blir det drink i en latte, som kan vara en allvarlig kränkning av kaffedrickande purister.

Sätta toppings på drycken blivit populär i modern tid, och kan få det att se elegant och vacker. Vissa människor strö kanel eller kakao ovanpå skummet, eller andra kryddor som kryddnejlika och muskot. Speciellt utbildade baristor kan strömmar skummet i grafisk design, ofta för att bilda initialer och hjärtan.

Ibland kommer coffeeshops försök att marknadsföra ett iskallt eller frysta cappuccino. Även denna dryck kan vara gott i sin egen rätt, är det egentligen passar profilen på dricka. Vanligtvis är dessa drycker är bara iskallt lattes i förklädnad, som skummar kall mjölk är komplicerad och sällan till toppen drycker som påstår sig vara iced cappuccino.

Att göra en cappuccino hemma, behöver du sannolikt en vanlig espressomaskin. Kommer inte bara att brygga espresson för din drink, de flesta med en skummande trollstav för ångning och skummande mjölk. Om din maskin inte har en trollstav, kan dricka foamers köpas separat och användas på uppvärmd eller microwaved mjölk. Med denna utrustning, som gör perfekta drinkar är en fråga om praxis, tålamod, och upptäcka dina personliga drink preferens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.