Vad är en äggklocka?

God matlagning handlar inte bara om att få den typ och mängd av ingredienser rättighet, utan också om att få tillagningstiden rätt. Vissa personer blir det rätt tillfälle av instinkt. Andra behöver lite hjälp, som är där ägget kök timern kommer in i bilden. var Egg timers ursprungliga idén att korrekt bedöma tillagningstiden av ett ägg. Eftersom det är praktiskt taget omöjligt att säga hur långt ett ägg är kokta från att titta på dess skal, det var nödvändigt att ha någon typ av tid berätta enhet. Ett ägg kök timer håller en flik på tiden det tar att koka ett ägg.

Kocken kan ställa in tiden för en tre minuter löskokta ägg eller ett hårdkokt ägg med en längre varaktighet. Den äggklocka börjar sedan att räkna minuter till den tiden. När tre minuter har gått, ger äggklocka ut ett larm att tala om att koka ägget troligen gjort nu. Förutom matlagning ägg, har dessa enheter nu funnit andra användningsområden. De används regelbundet för att fastställa och mäta den tid det i praktiskt taget alla typer av matlagning projekt. Många moderna kök program som mikrovågsugnar och ugnar har inbyggd tidmätare. Den tidigaste äggklocka var en sand timer. Innan modern klockor kom längs användes sanden timglaset klockorna i nästan alla uppgifter som krävdes för att planeras in. Ett specifikt belopp på sand ner den övre dammen kunde exakt ange viss tid som förflutit.

Sedan, i modern tid kom mekanisk äggklocka, följt av en digital äggklocka. Tillkomsten av Internet frambringat en rad online ägg timers som kan köras på datorer och mobiltelefoner båda. Det är enkelt att ladda ner den programvara som krävs äggklocka.

Några ägg tidtagare räkna upp minuter medan andra räknar ner. Några ägg timers kan både räkna versioner som krävs. Timern Larmet kan anpassas till alla musikaliska fil val. I vissa enheter, när timern inte används fungerar äggklocka som en vanlig klocka.

En annan populär äggklocka är återanvändningsbar ägget perfekt timer. Detta är en ljus orange plast skiva med en skala markerad mjuk , medium och hårdkokt . Den placeras med äggen i en vattenfylld gryta. Den värms, skivan färg mörknar och krymper längs den markerade skalan. Från den position där färgen krympning det är möjligt att tala om vad skede ägget har tillagats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.