Vad är en Tom Collins?

En Tom Collins är en blandad alkoholhaltig dryck eller cocktail. Liksom många av de äldre cocktails, har man många olika berättelser om hur det uppfanns och som uppfann den. Två stora berättelser om ursprung ort dagen av dryckens skapas någonstans mellan 1870-1890-talet. En ursprung berättelse tyder på att en bartender, uppfann arbetar i Garment District i New York den dricker när han var i hans tidiga 20-talet för Whitehouse Bar. Mannens namn var Tom Collins, och han ville ha en drink som skulle vara törstsläckande men inte särskilt tungt i alkohol. En annan historia säger att Tom Collins var en irländsk invandrare som bartended i New Jersey. Liksom de andra "Tom" han ville ha en drink som skulle släcka törsten. Oavsett vilket är det namn Tom Collins ganska vanligt, och drycken kan ha varit samtidigt "uppfanns" av flera personer. Namnet kan också hänvisa till en typ av gin kallas "Old Tom Gin. " Det var söt snarare än torr. Detta skulle ha lagt till ganska söt smak av cocktail. Den tidigaste recept för Tom Collins innehålla följande:

  • Saft av en halv citron och en halv lime
  • ett uns (ca. 02 liter) av gin
  • Florsocker
  • Oil of orange
är Drycken blandas, toppad med soda vatten och serveras i ett högt glas, oftast med ett par kuber av is. Garnishes kan innehålla orange skivor, körsbär, eller ananas. Tillkomsten av en Collins mixer innebär ofta människor genväg juicetillverkning limer och citroner och istället helt enkelt kombinera gin och Collins mixer tillsammans. Men de som tycker att dricka tenderar att föredra det mer naturligt framställda och ursprungliga form.

Från den ursprungliga drycken kommer ovanligt många Tom Collins varianter. De flesta av dessa skift bara basen alkohol, så att du får saker som vodka Collins, Collins Gin. Andra drycker få mer färgglad med namn. En Jose Collins, till exempel görs med tequila och en Pedro Collins med rom. En Michael Collins använder irländsk whiskey och är en dryck gjord som en hyllning till det irländska revolutionära ledare och chef för underrättelsetjänsten för den irländska republikanska armén, som dödades 1922 under det irländska inbördeskriget. Det finns också Joan Collins och Phil Collins drycker också, som det hänvisas till skådespelerskan och rockstjärnan respektive.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.