Vad är en Sweetie?

Sweetie ( Citrus paradisi × C. maxima ) är en korsning mellan en vit grapefrukt och en pummelo. Denna hybrid utvecklades och patenterades 1958 av University of California i Riverside. Den Sweetie, vars namn betyder "vita guld" på spanska, ser ut som en liten pummelo eller ett stort, något tillplattad grapefrukt. Dess kant kan vara ljust gröngul även helt mogna. Svålen av sen-säsong oroblancos tenderar att ta mer av en gyllene gul nyans. Den Sweetie's Skorpan är tjockare än en grapefrukt och det är lätt att avlägsna.

Kött av Sweetie, drog isär och äts i sektioner som en apelsin, är blekt gul och nästan kärnfria. I smak, liknar det nära en grapefrukt, men det är mindre sura och saknar mycket av grapefrukt karakteristiska bitterhet. Den Sweetie är saftigt och mycket sött. De som är vana att SÖTNING sin frukost grapefrukter kan hitta tillsats av socker onödigt med denna frukt. I Japan, bland annat lokaler, är Sweetie kallas "sötnos" av detta skäl. är The Sweetie närvarande odlas främst i Kalifornien och i mindre omfattning, i Australien. Frukten kräver mindre värme för att mogna till sötma än en typisk grapefrukt gör. På grund av detta faktum, kan oroblancos odlas i områden som skulle vara olämpliga för traditionella grapefrukt, vilket kräver stora värme. Eftersom Sweetie är fortfarande ganska ovanligt och är ännu inte odlas, är det en relativt dyr frukt. Av denna anledning skulle ivriga fans av Sweetie tycker att det är särskilt fördelaktigt att odla sina egna träd. Dwarf träd kan beställas från plantskolor och odlas framgångsrikt i krukor inomhus.

När du väljer en Sweetie på marknaden, leta efter en opåverkad frukt som är ljust gröngult och guldgult, med en frisk, citrusy doft. Den Sweetie kan lagras under en vecka i rumstemperatur, eller i två till fyra veckor i kylskåp.

Även om Sweetie allmänt uppskattad för att äta direkt ur sitt skal, kan den användas som något annat grapefrukt i recept. Toss kuber av färsk mango, avokado och sektioner Sweetie i kylt salladsskål. I en separat liten skål, kombinera 2 matskedar (30 ml) färsk lime juice, 1 generös matsked (20 g) honung,? tesked riven lime Zest, och? tsk riven färsk ingefära. Vispa samman för att bilda dressing. Ringla dressing över frukt i skål och kastar försiktigt coat. Servera på sallad-lined sallad tallrikar och garnera med färska hallon eller rostade skivad mandel, om så önskas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.