Vad är en Maui Onion?

Maui löken finns en mängd söt lök som odlas på den hawaiianska ön Maui, även om de kan odlas i andra regioner. Liksom andra söt lök, Maui lök saknar svavel som orsakar stark lukt och skarp smak förknippas med lök. The State of Hawaii har satsat mycket pengar på att marknadsföra sina berömda lök sort, sätter det i paritet med Vidalia lök från Georgien, en annan söt lök sort. Många marknader bära Maui lök i säsong, tillsammans med andra söta sorter, och om du bor i den tempererade zonen, kanske du kan växa något själv.

Hawaiian lantbrukare hävdar att en verklig Maui lök måste odlas på Maui, eftersom det skiljer lök av sorten frodas bäst i rika vulkaniska jorden av berget Haleakala, vilande vulkan, som dominerar landskapet i Maui. Vulkanen rika får tydlig röd jord väl vara ansvarig för utmärkande söt smak av Maui lök, trots det varma vädret på ön förmodligen har något att göra med det också. Förutom att vara mycket sweet har Maui löken högt vatteninnehåll, vilket gör det rätt saftigt. Det finns flera sätt att använda dessa smakrika lök. Vissa människor tycker om att äta dem råa ur händerna, och de är också bra när skivad glest på sallader, smörgåsar och andra rätter. Lökarna kan också kokas, få ut ännu mer av naturligt söta smaken, de är stor grillad, och de kan också marinerad med andra grönsaker på grillspett, i fyllningar, eller för att göra distinkta såser.

Normalt Maui lök är bland de första av de söta lök sorterna att finnas tillgänglig under våren, eftersom växtsäsongen på Maui börjar tidigt, börja leta efter dem i april. De har ett rikt gyllengul färg och de oftast växer i en något tillplattad form, när de letar efter löken i butik, kolla för mjuka fläckar, vilket kan tyda på att Maui löken har gått dåligt.

Lök är knepiga att växa. Den Maui lök växter kräver långa, varma dagar som glödlampor, och de är mycket lyhörda för föroreningar i marken, om du har svavelhaltiga mark, till exempel, kommer lökarna plocka upp det när de växer. Om du vill växa Maui lök, kan du beställa frön från Hawaii gårdar eller genom din lokala trädgård butik. Plantera löken i väl befruktade jorden efter sista chansen för frost, och håll jorden fuktig men inte våt, eftersom löken växer. De kommer att börja ställa lökar i varmare väder, och som vädret blir varmt, kommer växterna börjar gå vilande. Sjunker din vattning eftersom växterna gå i vila, och skörda löken när deras stjälkar har förtvinat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.