Vad är en Mamoncillo?

En mamoncillo är en tropisk frukt fylld med en krämig, syrlig massa som ofta haft direkt ur handen, men den kan också användas i desserter som frukt sorbet. Denna frukt är oftast tillgänglig på marknader i Sydamerika, där träden växer som en infödd, även om det kan hittas i latinamerikanska marknaden i andra delar av världen. I vissa områden är det mamoncillo trädet odlas som prydnadsväxter, trädgårdsodlare och villaägare är inte alltid medvetna om att kluster av gröna frukter är helt ätbara. Detta frukt går genom ett antal alias, inklusive spanska kalk, Chenet, ginep, quenepa, akee, limoncillo, ginnip och Mamon. Trots hänvisningar till lindarna och citroner är mamoncillo inte en citrusfrukt och det inte är en nära släkting till familjen citrusfrukter, istället kommer det från Melicoccus bijugatus träd, i soapberry familjen, vilket gör det en släkting till frukter som litchiplommon och longans. De många smeknamn kan vara förvirrande, särskilt som några av dem är kränkande på olika språk, du kanske vill ställa en lokal vad namnet på en växt så att du inte orsakar brott av misstag.

Träden har silvergrå bark, enkla ljust gröna blad och sprayer av aromatiska off-vita blommor. Blommorna kan pollinera varandra eller blommor på andra träd, så att träden att utveckla kluster av små gröna stenfrukter. Det stenfrukter är täckta med ett tunt skal, som måste vara knäckt för att komma åt köttiga massa inuti, massa döljer ett stort frö, som också är ätlig, men fröna vanligen rostade före konsumtion.

traditionella sättet att äta en mamoncillo är ur hand. Konsumenten sprickor i huden med hans eller hennes tänder och sedan suger ut fruktköttet inuti, försiktigt för att undvika stora frön, som oftast är spottas ut. Mamoncillos kan också pulped att göra desserter och drycker, i vilket fall massa siktas att fröna för rostning. Anläggningen har flera andra användningsområden också, frukten kan användas för att producera ett färgämne, och virket är användbart för skåp.

Det frukt vanligtvis odlas genom sticklingar, att se till att unga träd behålla de positiva dragen i deras förälder träd. Som en tropisk frukt, gör det bästa i USDA zon 10, i en fuktig miljö med massor av gödselmedel. Den kan också odlas i växthus, tillsammans med andra tropiska frukter, även om du behöver en hög tak klartecken att växa mamoncillo eftersom de fruktträd bli ganska höga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.