Vad är en Linzer Torte?

Linzer torte är en rik frukt och nötter efterrätt uppkallad efter den österrikiska staden Linz. Det tros vara en av de äldsta efterrätter i sitt slag i Europa, med recept som dateras tillbaka till mitten av 1600-talet. Denna efterrätt är vanligt förekommande i hela Österrike och Tyskland, ofta i form av stora tårtor som skärs i skivor till servering, med andra regioner i världen, personliga Tårtor Linzer är betydligt vanligare. Förutom att vara funna i bagerier, kan Linzer torte även göras hemma. Det här efterrätten är ungefär som en paj, med en topp skorpa, ett lager sylt, och sedan en topp gitter. Emellertid är skorpan mycket kort, vilket innebär att den har en mycket kortare såsom smör eller ister, och som ett resultat, är det mycket degen smulig och fjällig. Dessutom är degen blandas med jordnötter och kryddor, vilket skapar en mycket distinkt smak, och traditionellt nötter strös ovanpå Linzer torte innan bakning. På ett sätt är en Linzer torte nästan som en rik frukt och nötter shortbread kaka. Making Linzer torte börjar med att göra eller erhålla god sylt. Traditionellt, konserver bär används, med fröna är en integrerad del av Linzer torte erfarenhet, men tekniskt något slags frukt bevara kan användas. När Cook har smakrika konserver på handen, han eller hon kan börja göra en skorpa.

För att jordskorpan, en halv kopp nötter såsom mandlar, valnötter, hasselnötter eller bör vara rostade och då marken en halv kopp mjöl för att skapa en grov måltid. Ytterligare en kopp mjöl bör läggas på blandning, tillsammans med skal av en citron, en tesked kanel, en halv tesked bakpulver, kvart tesked salt och en nypa malda kryddnejlikor. När denna blandning har grundligt kombinerat, 14 matskedar smör bör läggas till och arbetade i utan att kunna smälta. När smöret är genomarbetat in och skapar en nästan blandningen med sand, bör två äggulor och en tesked vanilj läggas, och degen bör utarbetas, precis tillräckligt för att dra den till en boll. Övertidsarbete gör att degen att vända ganska cardboardy, vilket inte är önskvärt. Därefter är degen halverats och får ta det lugnt i minst en halvtimme.

Hälften av degen kan enkelt pressas in en springform pan utan rullas ut, och sedan toppade med sylt. Den andra hälften av degen måste rullas ut och skärs i gitter remsor, som noggrant vävda överst på Linzer torte. Skivad mandel eller andra nötter är utrustade runt kanten innan gräddningen, när skorpan blir gyllenbrun, bör Linzer torte tas bort och får svalna innan pannan öppnas för att ta bort torte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.