Vad är en Honeycomb?

en honungskaka är det häpnadsväckande struktur som bina bygga med honung. Det kan också kallas bivax och det är ätbart. Vissa människor anser att det är en delikatess att äta den vaxkaka, eftersom det skulle kunna kallas extra koncentrerad honung. Det tar ca 16 gram honung för att producera ett gram av vaxartad struktur som gör upp vaxkaka. Andra äter Honeycomb av särskilda typer i hopp om att det kommer att minska säsongsbetonade allergier. Finns väldigt lite belägg för att detta fungerar, men det kan vara det godaste botemedel mot allergier. När biodlare skörd honung, ta bort de delar av kam och placera den i en centrifug maskin för att ta bort den flytande honung som droppar från varje sexhörning i kammen. Vissa människor invända mot detta, och det är nästan omöjligt att göra grymhet gratis honung. Några bin gör fastnar i kammen avsnitt och avlivas under denna process. Veganer kan avstå från att äta honung produkter av detta skäl. Det är oerhört viktigt att hålla av bisamhällena upp för att upprätthålla en aktiv kupa, så även om det kan bli några bin som oavsiktligt hamnar i kammen när den är bearbetad, försök biodlare att hålla detta till ett minimum.

Forskare och nästan alla som tittade på en honungskaka absolut förundras över dess struktur. Normalt är varje del i kam hexagonala (sexkantiga), med en exakt 120 graders vinkel för varje sida. Detta kan böja lite när kammen skärs eller bearbetas, men mönstret är nästan identisk mellan en sexhörning och nästa. Folk är förvånade över den noggrannhet med vilken bina bygga varje avsnitt i kam, men storleken är viktig för bina. De lagrar mat där, utsöndrar honung i kammen och använda varje kam för att öka unga bin. Precision i arkitektur är troligen involverade i överlevnad av bisamhällena.

Du hittar vaxkaka på naturliga livsmedel butiker, vissa specialkemikalier marknader och ibland på lokal bonde marknader. Det är definitivt värt ett försök. Som livsmedel för människor, har vaxkaka inte många praktiska tillämpningar, men honung är verkligen ett utmärkt sötningsmedel. Andra djur, särskilt brun och svartbjörn konsumerar vaxkaka när de kan få det. Trots att ta det som bär gör, direkt från kupa, är inte föreslås för personer som inte är lämpliga skyddskläder. Som många vet, bin är inte särskilt förlåtande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.