Vad är en Hickory Nut?

En hickory nöt är en nöt från ett träd i Carya släkte, som omfattar nästan 20 arter, varav de flesta är hemma i Nordamerika. Nötterna har länge använts som en källa till mat, och träden har också fötts tillverka speciella ekonomiskt livskraftiga hybrider. Det kan vara svårt att hitta äkta hickory nötter till försäljning, eftersom träden är inte idealisk för utbredd kommersiell odling. När de är tillgängliga, nötter varierar i kvalitet, form och storlek, beroende på art. Den Hickory träd är i valnöt familjen, och träden ser ut som nötter med ett ögonkast. De är tätt förgrenad med pinnately sammansatta blad. Bladen är mycket milt sågtandade och träd producerar hängen under våren. Några av dessa hängen kommer att mogna till hickory nötter om de är ordentligt befruktas. Liksom andra nötter i valnöt familjen är hickory nut hårt skal och kan behandlas i en Woody ytskiktet. Träden är också odlas för sina starkt kommersiellt användbar trä, som ofta används vid rökning och möbeltillverkning. En populär hickory mutter hybrid är pecan, en odlas mutter med en rik smak och en hög fetthalt. Vissa sorter av hickory nut påminner starkt pekannötter, med samma ovala skalen och lätt räfflade nötter. Andra ser mer ut som hasselnötter, i nästan sfäriska skal som producerar smidigt textured nötter. Hickory nötter tenderar att ha relativt höga halter av fett, vilket gör dem ett utmärkt näringskälla för vilda djur.

Människor är också förtjusta i vissa arter av Hickory mutter, eftersom nötter är ofta mycket smakrika. Indianer har skördats och använt nötter i århundraden, och tidiga upptäcktsresande infördes snabbt till dem, tillsammans med ett antal andra New World livsmedel. Den nötter kan man äta ur handen som ett mellanmål eller integreras i rätter som fyllningar och desserter.

Liksom andra nötter, kan Hickory nötter lagras i flera månader i torrt och svalt så länge de hanteras och skördas på rätt sätt. Det är viktigt att undvika att utsätta lagras nötter för fukt, värme och ljus, eftersom nötter kan röta eller fetter i nötter kan härskna, resulterade i en mycket obehaglig smak. Hickory nötter avsedda för förvaring kan antingen vara skalade eller vänster hela, beroende på personlig smak. Hela nötter tenderar att behålla fukt och smak bättre, men de kan vara besvärligt att lagra och hantera eftersom de kräver mer utrymme.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.