Vad är en Deviled Egg?

En Deviled ägg är en hård kokt ägg där gulan har tagits bort, blandas med andra ingredienser och sedan tillbaka till vita. Ursprungligen ansåg en hors d'oeuvre eller förrätt, eller som garnering på en sallad, har Deviled ägget blivit en stapelvara i utflykter och Lucks potten, och alla har sina favoritrecept.

Standarden, traditionella sättet att förbereda en Deviled ägg efterlyser ett halvt dussin hårdkokta ägg, skalade och halverade. Den kokta äggulor tas bort, sätta ihop i en liten bunke, och smulades sönder med en gaffel. Majonnäs och senap, antingen torrt senapspulver eller beredd gula krydda, blandas in i den gula tills den är slät och den gula blandningen ersättas i det vita av ägget, vanligtvis rågad lite eftersom preparatet är mer omfattande än den ursprungliga gulor. Börja med tre matskedar majonnäs och en tesked torrt senapspulver och sedan justera efter smak. En Deviled ägg är ofta garnerad med paprikapulver efter smak och utseende.

Varianter av denna traditionella receptet är riklig. Vissa tillsätta socker och ättika för ett "sötsur" Tang, som går bra med tysk mat. Fint hackad lök eller selleri kan lägga till kritan på textur. Smulad bacon bitar, riven ost, hackade gröna eller svarta oliver-alla kan läggas till Deviled äggulan blandning eller strös ovanpå. Du kan även klä upp Deviled ägg i preparatet, genom att använda ett bakverk tub att "spruta" den gula blandningen tillbaka i äggvita. För färg, smak och kritan, avstå från den vanliga paprika och topp din Deviled ägg med ett stänk av flygande fiskrom, eller tobiko . Dessa små fiskrom, populär i japansk sushi köket, är en klar, orange och pop mellan tänderna med ett tillfredsställande explosion av salt smak. Köpa dem hos din lokala asiatiska livsmedelsbutik.

En Deviled ägg eller två kan liva upp en brun-bag lunch, lägga protein till en grön sallad, och naturligtvis tjäna som ett perfekt komplement till vänster över friterad kyckling ätas kall på sommaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.