Vad är en Chocolatier?

En Chocolatier är någon som gör chokladkonfektyrer såsom tryffel. Termen "Chocolatier" används också för att beskriva en affär eller ett företag som är specialiserat på försäljning av choklad och godis, och som ett samlingsnamn för ansedda företag som tillverkar högkvalitativ choklad. De flesta av världens bästa chocolatiers finns i Frankrike, Tyskland och Schweiz, trots en stigande rörelse i USA också är värd uppmärksamhet. i den meningen att någon som fysiskt gör choklad, en Chocolatier är en professionellt utbildad kock som har valt att specialisera chokladkonfektyrer. Han eller hon är mycket kunskap om choklad formuleringar, förfaranden för att göra choklad godis, och chokladens historia. Det är vanligt att lärling på en choklad-making företag att lära sig mer om handel efter att utbildas i kulinariska skolan, och några chocolatiers också studera områden som psykologi så att de kan komma in i huvudet på sina kunder.

En Chocolatier är inte samma sak som en choklad maker. En choklad maker specialiserar sig särskilt vid utformningen av choklad själv, arbetar med råvaror för att tillverka choklad som säljs till chocolatiers och kockar som ska förvandlas till choklad konfekt och andra livsmedel. Chokladtillverkarna är skolad i kemi choklad, processen med att omvandla kakaobönor i choklad, och många typer av kakaobönor som finns runt om i världen. Major candy företag anställer sina egna chokladtillverkarna som också genomdriva konsekvens standard, medan mindre företag köpa sin choklad från andra företag, med intern chocolatiers vrida chokladen i en slutprodukt. i betydelsen av en butik där godis säljs, en Chocolatier typiskt bestånd en rad choklad konfekt, och en mindre mängd godis. Handgjord tryffel är vanliga på erbjudandet, tillsammans med saker som kola, choklad bark, bar choklad, choklad-doppade frukter och objekt nyhet. Butiken får göra sin egen choklad, eller källa produkter från företag som tillverkar choklad.

många prestigefyllda choklad företag också kallar sig själva chocolatiers, ur en önskan att betona tanken att de producerar hantverk internt med högt utbildad personal. Dessa företag tillverkar choklad konfekt i mycket större skala än en liten affär, som kräver att tjänster av begåvade chocolatiers att säkerställa att produkterna är enhetliga, och av högsta möjliga kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.