Vad är en Amber Ale?

Amber ale är en amerikansk term som används för att beskriva olika ölsorter att variera i färg från ljust gyllene till djuprött. De är långsam jäsning och anses något rikare än pale ale, med ett medium kropp. Den amerikanska Association of Brewers beskriver bärnstensfärgad ale ha smaker första hand bestäms av humle. I utseende, Amber ale är vanligen öppna, även om vissa kan vara något grumlig. De besitter ofta en blek och stort huvud när hälls. De bör också vara väl kolsyra, beloppet av bubblor kan bestämma färskhet dryck. Om din Amber ale är platt, det är för gammal och kommer förmodligen att ha förlorat mycket av sin smak. var Amber ale ursprungligen betraktas som synonymt med blek ale, men förgrenat sig tydligt kring sekelskiftet 20th Century. Ibland beskrivs som West Coast öl, blev bärnstensfärgad ale populär i Kalifornien, Oregon och Washington, där öl med mer humle tillsats var populära. Kopparfärgad versionerna är också kallade röda Ales av vissa bryggerier företag, men det finns ingen verklig skillnad mellan dessa två uttryck.

Liksom alla ale, är Ambers görs med topp jäsning jäst, särskiljer dem från lager. De innehåller ofta färgade malt för att ge dem deras rika nyanser. Amber ale anses vanligtvis en avvägning mitten mellan ljus pale ale och rik, tung, brun ale. I smak, bitterhet och arom, ger de en mitt vuxit till sin ljusa och mörka motsvarigheter.

Många amerikanska företag göra en bärnstensfärgad ale, även om trenden inte har spridit sig över hela världen. Prisbelönt sorter omfatta Alaskan Amber, Lumberjack röd och Killian's Irish Red. Andra kommersiellt tillgängliga versioner du kan njuta inkludera Red Seal Ale och McNeill är Firehouse Amber Ale. Microbreweries funktionen oftast minst en bärnsten sort, och får visas provsmakningar som inkluderar bärnsten som sitt medium-range Ales.

smaken av en bärnstensfärgad ale varierar kraftigt, eftersom det finns få fasta regler för att brygga det bortom färgskala. Många amerikanska humle sorter har en citrus smak som kan överföra till öl, men detta är inte ett nödvändigt krav. Flesta versionerna har en balans Toasty malt smaker och bitterhet från humlen använts.

Hem-bryggare som vill göra sina egna bärnstensfärgad ale har en mängd olika ingredienser att välja på för sin brygd. Grundläggande versioner inkluderar ofta både pale ale malt och medellång eller Dark Crystal malt. American humle är att föredra, i synnerhet de med citrus egenskap. Korn som korn ibland också lagts till för att ge ytterligare djup och smak till brygden. Hem-brygga byggsatser för Amber ale är ofta tillgängliga på nätet eller i vissa specialbutiker. Dessa gör en utmärkt present till blivande bryggerier och priserna börjar på ca $ 30 US Dollars (USD. )

En bärnstensfärgad ale går bra till kötträtter såsom biff eller rejäla fiskrätter. Det är också ett utmärkt öl för att tjäna med pizza. Medellång smaker av bärnsten Ales inte överbelasta inte de flesta livsmedel, och tjäna som en utmärkt introduktion till början Connoisseur dricker. När en god smak utvecklas på medellång smaker, introduktion till mörkare eller ljusare dryck kommer att bli lättare, eftersom kontrasten blir tydlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.