Vad är chef Sallad?

Head sallad, även känd som isbergssallad, är en tät rosett av blad som bildar en tät boll ungefär samma storlek som en människas huvud. Även huvud sallad innehåller färre näringsämnen än lummiga romansallad, är det en favorit krampa grönsak för dess konsistens och sötma. En årlig gröda som föredrar kallt väder och mycket vatten under växtsäsongen i USA bara potatis rankas högre i popularitet som den främsta grönsaker. Ett löv av unfurls huvud sallad från kulan som utgör en Bowl-form, och till skillnad från andra typer av sallad, varierar i färg, smak och konsistens av blad kraftigt från spets till bas. Spetsen är rik grönt, lummigt i strukturen utan att vara smart eller "slemmig" ger vika för en ljusare grön söt center med något krispigt konsistens, som leder till Snappy vitaktigt basen av blad. Skillnaden i konsistens, sötma och färg gör huvud sallat ett utmärkt val för smörgås pålägg och sallader.

På grund av skål-formade blad i huvudet sallad, gör den till en perfekt wrap, särskilt praktisk när de ser sina vikt. Bladen kan användas i stället för bröd, bullar eller tortillas för förpackning hamburgare, fisk, bönor, kött eller soja-baserade alternativ. Den lämnar också göra en dekorativ "platta" för hors d'oeuvres såsom kex och ost, skära grönsaker, pasta, ägg och sallader potatis och andra smårätter.

Sallad bör alltid tvättas noggrant innan du äter. Ett utmärkt sätt att göra detta är genom att använda en sallad spinner. En sallad spinner är en skål med ett löstagbart inre korg. Placera huvudet salladsblad i korgen och köra dem under vatten. Skaka korg av överflödigt vatten, sedan ersätta den i salladen ratten skål. Toppen av sallad spinner inkluderar en inbyggd vev eller pump mekanism för spinning inre korgen när behållaren stängd. Detta undanröjer lämnade över vatten och blad sallad fluffigt och perfekt för att äta.

Fram till 1920, hette chef sallad crisphead sallad, men namnet ändrades till isberg när Kalifornien jordbrukarna började packning det på is för att hålla det fräscht under transporten. Idag rankas Kalifornien som nummer ett tillstånd för odling av sallat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.