Vad är Vild lök?

Vild lök är medlemmar i lök familjen som växer naturligt i vilt tillstånd, snarare än att specifikt odlas. Vild lök finns över hela världen, och flera arter behandlas som kulinariska läckerheter som rampen, även känd som Allium tricoccum . Trädgårdsmästare ibland finna dessa medlemmar av lök familjen irriterande, eftersom de kan vara svåra att få bukt med rabatter och gräsmattor.

Like odlade lök, vild lök har en distinkt skarp smak och doft. Många vild lök har en mycket stark lukt, som ibland kan göra dem mycket lätta att identifiera när de växer i det vilda. Som regel kan bladen, glödlampa, och blommor i vild lök alla ätas, med de flesta koncentrerar sig på bladen, snarare än lökens vild lök brukar utveckla små lökar med ytliga rötter.

Det finns en mängd olika sätt att använda vild lök, som också kan kallas vild purjolök i vissa regioner i världen. De kan användas i många av samma rätter inhemska lök används i, och de kan också bli grillad, hackas och används som garnering, stekt, kokt i såser och så vidare. Den stickande smak och arom kan vara en anledning till försiktighet, eftersom en mindre mängd vild lök ofta gå långt.

Vild lök är ofta väldigt lätt att identifiera. Bortsett från de utmärkande lök lukt, som vanligtvis är ett bra tips, de har oftast långa, köttiga, blad-blad som har förbindelse med ett litet, grunt rotade lampa. När blommorna kommer, framträder de i ändarna av långa stjälkar, och de har oftast en något PAPPERS konsistens. Vild lök bör alltid tvättas före användning, och många människor skala bort det yttre lagret av huden lök, eftersom det tenderar att vara hård och bitter.

För trädgårdsmästare som kämpar med en vild lök invasion, finns ett antal alternativ. Vissa trädgårdsmästare omfatta endast dessa perenna växter, eftersom de kräver minimalt underhåll och gröna blad kan vara attraktiv. För trädgårdsmästare som ogillar utseendet på växter eller hitta doften outhärdlig, det bästa sättet att hantera vild lök är att vänta för dem att dö igen, kratta bort bladen och sedan passerar jorden genom ett nät för att ta bort lamporna. Granskningen kommer också att bryta upp klumpar i marken, vilket gör det lättare att växa saker under det följande året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.