Vad är Ugn Canning?

Ugn konserver är en typ av konservering där burkar fyllda med mat och sedan bakas i ugnen under en viss tid. Denna metod för konservering rekommenderas inte , och det kan faktiskt vara oerhört farligt. Det finns olika skäl till varför ugn konservindustrin är säkert, det är mycket bättre att använda ett kokande vattenbad eller en tryckkokare för konservering, eftersom dessa tekniker är tid testats och mycket effektiva när utförts korrekt.

Teorin bakom ugn konservindustrin är att genom att värma mat i ugnen, kommer kocken kan döda skadliga bakterier som kan bli långvarig. Därför är ugnen värms upp till omkring 200 grader Fahrenheit (93 grader), och burkarna placeras på ställningar och värmas i 30 minuter till en timme. Efter att kylas kunde burkarna teoretiskt förvaras i ett skafferi eller i kylskåp i flera månader. är dock ugn konservering inte en effektiv konservering av livsmedel teknik, och det kan vara extremt farlig. Den omedelbara faran för ugn konservering explosion, eftersom konservering burkar är inte avsedda att utsättas för långvarig torr värme. Om burkarna är gamla, för full, eller felaktigt förseglade, kan de misslyckas katastrofalt, spyr mat och glas överallt. I bästa fall kommer ugnen smutsiga och eventuellt skadade, i värsta fall, ugn konservering kan orsaka svåra brännskador och delar från skärvor av glas. Den torra värmen från ugnen är inte heller effektivt för konservering av livsmedel. Det tränger sällan ända till mitten av konservering burk, och det finns inget sätt att testa den inre temperaturen utan att bryta förseglingen och äventyra mat. Som ett resultat kan bakterier kvar i maten, och den kommer gladeligen att växa och blomstra medan maten sitter på hyllan, vilket kan orsaka livsmedelsburna sjukdomar när någon äter felaktigt konserver.

Det är svårt att kontrollera temperaturen i en ugn, speciellt vid låga temperaturer, och värmen cirkulationen är ofta dålig. Därför är det svårt att veta om ugnen även vid "rätt" temperatur i ugnen konservering, för att inte tala om eller inte värmen har trängt in i maten kockar försöker bevara. Du bör inte försöka att bevara mat med den här tekniken, och du bör definitivt inte konsumera livsmedel som har ugn burk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.