Vad är Temaki Sushi?

Temaki sushi, också känt som hand rullade sushi, är en populär avslappnad japansk mat. Den conelike form av temaki innehåller ris, särskilt beredda tång kallas nori , och en mängd olika fyllningar kallas neta . Medan Temaki är sällsynt vid formella restauranger är det populärt på casual ettor och hemma, speciellt om omröstning din egen sushi parter. Making temaki är lätt och roligt, och det är ofta används för att föra västerlänningar i smaken och erfarenhet av sushi. I japanska mattraditionen, ordet sushi hänvisar faktiskt till speciellt beredd ris som utgör grunden för alla sushi rätter, allt från nigiri sushi till oformaterad skålar ris med spridda pålägg. På japanska: Begreppet maki till alla typer av sushi rulle innehåller nori, medan te betyder hand. Medan de flesta maki sushi är rullade för hand i viss mån, temaki anses vara en mycket mer praktisk mat, eftersom den är beredd och äts med händerna istället för att använda verktyg som tandpetare och Mats sushi.

Temaki börjar med ett blad av nori, som vanligtvis halverats att göra det mer hanterbart. Kocken skopor en liten mängd av sushi ris in på nori och följer med neta val innan rulla den hårt upp i en kon som kan hållas lätt i handen och doppas i såser. Traditionellt är temaki äts för hand, eftersom det skulle vara klumpig med pinnar, och snabbt, eftersom nori börjar mjukna och vända seg från de ingredienser som om de tillåts sitta alltför länge.

Temaki kan fyllas med någon form av neta tänkbara: färsk fisk, grönsaker tempura, färska grönsaker, grillad tofu eller fisk, eller till och med stekt ägg. På grund av den avslappnade handhållen typ av mat, många familjer helt enkelt ordna en bricka med neta, sushi ris och nori, så att familjemedlemmar och gäster att göra temaki rullar smak. Förutom fyllningen, olika doppa såser och kryddor såsom sojasås, ponzu sås, inlagd ingefära och wasabi anges.

När tjänstgör temaki i ett parti miljö, se till att hålla ett öga på brickan av ingredienser att fylla på dem när de börjar ta slut. Om du använder fisk, även kokta eller råa, hålla isär de vegetabiliska ingredienser och helst kylas på is för att hålla det fräscht. Dina gäster kommer också att gynnas av ett finger skål bredvid riset så att de kan doppa sina fingrar för att hindra sushi riset fastnar på dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.