Vad är Sugared frukt?

Sugared frukt är frukt som har täckts med en liten dusch av socker. Det används ofta som en dekorativ accent för semester bildskärmar, och några kockar producera sockrade blommor för detta ändamål också. Det är viktigt att skilja sockrad frukt från kanderad frukt, frukt som har tillagats och lagrats i en sockerlag som sakta driver vattnet ur frukten och ersätta den med socker. Kanderad frukt kallas också ibland kristalliserad frukt. Båda typerna av frukt är fullt ätbara, och de kan vara utmärkta dekorationer till tårtor och andra rätter. Att göra klassiska sockrad frukt, behöver du frukt, mycket fin socker, en sil, äggvita eller maräng pulver, en pensel, och några smörpapper. Börja med att tvätta och torka frukt, några populära frukt alternativ inkluderar druvor, citrusfrukter, fikon, körsbär och plommon. Om du använder sockrad frukt som dekoration, kan du borsta det försiktigt med råa äggvitor, annars bör du använda pastöriserad maräng pulver som blandas med vatten. Försiktigt sikten sockret över frukten och se till att bestryka det jämnt och låt den torka helt innan användning.

Traditionell sockrad frukt har begränsad hållbarhet, trots att socker kan bidra till att bevara det. Helst bör du göra det den dag du tänker använda den, och du bör hålla det kallt. Du kan också använda ätliga blommor som krasse, rosor och violer göra sockrade blommor, som ser särskilt hämta på bröllopstårtor. När du gjort bra, sockrad frukt och blommor har en lätt frostad, elegant utseende som kompletterar en rad bakning projekt.

Kristalliserad frukt är lite mer ambitiös. Det finns ett antal olika stilar kristalliserat frukt, allt från helt kanderad frukt som behöver blöt i veckor eller månader i sockerlag till lätt kristalliserat frukt som får göras i ungefär en dag. Du kan naturligtvis göra egna kristalliserad frukt, och du kan också köpa den i en butik, speciellt under semestertider när kanderad och kristalliserad frukter är mycket populär.

För att göra en grundläggande kristalliserad frukt, värme två koppar vatten och en halv kopp socker för varje pund (ungefär hälften kilogram) av frukt. Värm socker och vatten-blandning till 223 grader Fahrenheit (106 grader Celsius) och sedan dra av den från spisen och låt det svalna. Lägg ut de frukter och blommor som du vill att kristalliseras i en lägenhet pan, och långsamt häll sockerlagen över dem och försökte knuffa pannan så lite som möjligt. Täck stekpannan med en fuktig trasa och låt den stå i minst nio timmar innan dumpningen innehållet i en sil och låta dem rinna av och torka ut, vilket lämnar en damning fina sockerkristaller bakom på frukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.