Vad är Snow Svamp?

Snow svamp, känd formellt som Tremella dagsvärmare och informellt av ett antal namn, inklusive silver träd öra, moln öra, och shirokikurage, är en typ av gelé svamp som är vitt spridd i Asien och delar Nordamerika. Snow svamp är inte överväldigande populär i västra köket, men det spelar en roll i asiatisk mat och medicin, där det är uppskattad för immun öka och cancer slåss egenskaper. Liksom andra typer av gelé svamp, har snö svamp ett egendomligt utseende och konsistens som kan vara obehagliga för människor som inte är vana vid det. I naturen, snön svamp ser ut som ett kluster av gelé fast vid grenar och stammar av mestadels lövträd. Det skulle också kunna misstas för snö på avstånd, vilket är den troliga ursprunget till namnet. Den breda flikiga snön svampen tenderar att darra på grund av sin geléartad konsistens, och kan hittas i fuktiga skogar hela hösten. Det finns ofta i närheten av andra gelésvampar såsom svamp trä örat och häxans smör. i strukturen, är snön svampen något krispigt och samtidigt behålla en seg resilience. Att krispighet av svampen kommer att behållas genom matlagning processen, och det är ofta till att röra frites och liknande rätter att lägga strukturell mångfald. I smak, är snö svamp relativt intetsägande och invändningsfria, men det tar på sig andra smaker mycket bra. På grund av den underliga textur, vissa konsumenter inte är särskilt förtjust i snö svamp: servera vid middagar med en rad olika alternativ eller experimentell Diners om du inte vet dina gäster är vana vid det.

Snö svamp kan hittas färskt som specialitet marknader när det är säsong, och bör vara ett företag trots darrande konsistens. Förvara den i en papperspåse i kylen i upp till en vecka före användning. Undvik snö svamp som är missfärgade eller slemmig vid beröring. Snow svamp kan också hittas konserver och torkade i asiatiska marknaderna. De konserverade versionen ska tömmas och sköljas före användning, medan torkad svamp kan uppblött i kokande vatten. Vissa butiker säljer även snö svamp i form av ett näringstillskott.

Snö svamp kan beredas i en mängd olika sätt. Svampen är vanligast används i rör frites, och du kanske vill experimentera genom att lägga ett prov till ditt nästa kinesiska måltid. Det kan emellertid också vara sauterade i smör liksom många andra svampar, läggas till omelett, eller kastas i stoppning. Dessutom kan snö svamp göra en spännande dessert ger efter att ha dränkts in med en söt smaksatt sirap av valfri natten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.