Vad är Raw Foodism?

Raw foodism är en diet filosofi som fokuserar på att äta bara rå mat, eller en högre andel av dessa livsmedel, beroende på ens inställning. Många råvaror foodists tror även att deras mat ska vara minimalt bearbetade och ekologiskt, och dessutom många strävar efter en vegansk rå kost, äta mat som uteslutande av vegetabiliskt ursprung. Det finns många grenar av rå foodism, alla med lite olika metoder, från Frukterianism till gourmet rå foodism.

anhängare av råa livsmedel diet tror att uppvärmning av mat förstör enzymer i livsmedel, vilket gör det mindre näringsmässigt värdefullt . Många hävdar att råa livsmedel smälts mer effektivt genom kroppen, vilket gör att rå foodists att drastiskt begränsa kaloriintaget eftersom de tror att de kalorier utnyttjas mer effektivt. Ett antal påståenden görs om råa livsmedel diet, som också kallas levande dietiska livsmedel, med anhängare som tyder på att det förbättrar din hälsa och stimulerar viktminskning.

Raw veganer äter ett brett sortiment av frukt , grönsaker, nötter, frön och alger. Många avbryt inte ut färdiglagad mat helt utan fokuserar istället på att öka den andel av deras kost som består av rå mat. 75% rå diet är vanligt. Andra oberedda foodists kan också äta råa mejeriprodukter och vissa råvaror kött. I de flesta fall är odlade livsmedel anses acceptabelt, och vissa råvaror foodists använda verktyg som dehydrators bredda sitt utbud av alternativ. I gourmet rå foodism, maten är långt ifrån minimalt bearbetade, med kockar med blandare, Juicers, och en stor mängd utrustning i sina recept.

människor som tror på rå foodism ofta tror att äta ekologiska livsmedel är också mycket viktiga, eftersom de vill leva på ett sätt som inte är skadlig för miljön, och de vill undvika att intaget av bekämpningsmedel och andra ämnen som används i kommersiella jordbruket. Eftersom många förknippar rå foodism med en hälsosam livsstil, en del också praktisera yoga och andra discipliner som är avsedda att stimulera kropp och själ.

Raw foodists kan närvara rå mat retreats runt om i världen, ofta på exotiska platser, och De kan också delta i rå "uncooking skolan och äta på rå restauranger. Ett antal författare har publicerat rå mat kokböcker och rå foodists kan också ses på instruktionsfilmer som lär ut grunderna i rå foodism. Det är också möjligt att delta i konferenser som täcker ett brett spektrum av frågor av intresse för rå mat samhället.

Det finns dock viss oro över råa livsmedel diet. Som det visar sig, är många av de utropat enzymer i rå mat förstörs magsyra i magen, och folk som håller enbart råa livsmedel riskerar undernäring. Många av de nyttiga ämnen i livsmedel är också bara frigörs genom matlagning, och några helt ätbara livsmedel är faktiskt giftigt när obehandlad. För människor som är oerfarna, en rå mat diet kan vara extremt farlig. Integrera mer frukt och grönsaker i din kost är verkligen något som ska hyllas, men det är en god idé att konsultera en läkare eller dietist innan man går 100% rå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.