Vad är Quince Paste?

Quince pasta är en tjock sylt göras från frukten av kvitten träd. Detta rikt röd till orange-färgade sylt har en söt smak och en lätt blommig smak, och det är oerhört populär i södra Europa och Mellanöstern. Utanför dessa områden kan kvitten klistra vara något svårare att få, och det kan ses som en delikatess, med ett motsvarande högt pris. P

Kvitten har odlats i södra Europa under flera århundraden, både för sina frukter och som ett prydnadsföremål, blommande kvitten har fina rosa blommor som är mycket attraktiva. Den kvitten frukt ser ut ungefär som en asiatisk Päron, och det är i allmänhet inte ätbara i en rå form, som är extremt hård och bitter. Kvitten växlades av romarna som kärlek erbjudanden, och används i en rad grekiska och romerska rätter historiskt. I det moderna, kvitten pasta och kvitten marmelad är vanliga i Mellanöstern, särskilt Libanon och Spanien. Att göra kvitten klistra, kockar löst hugga kvitten frukt och koka dem i vatten tills de mjuknar. Sedan är socker och citronsaft till och blandningen pulped. Förfarandet är snarlik den som används för att göra äppelmos eller äpple smör, med målet att vara en slät, jämn struktur som pasta. I Spanien, där kvitten klistra kallas dulce de membrillo , det är nästan mer som en gelé, tack vare den höga halten pektin, som orsakas av att använda hela frukter, snarare än frukt utan frön och märg . Det finns flera sätt att använda quince pasta. Det är vanligtvis erbjuds med frukost, där det får spridas på bröd, och den kan också användas för att medfölja steka kött och andra rätter, med söt, blommig smak som kompletterar ett utbud av mat. I Spanien är kvitten pasta och Manchego ett mycket populärt mellanmål, med vissa människor som ser den nationella skålen i Spanien, även om ett antal delikatesser vie för denna ära.

Precis som andra sylt och gelé, kan kvitten klistra hålla länge om den är riktigt bearbetas och lagras i en sluten behållare. När behållaren öppnas, dock börjar klockan att ticka. Det är en bra idé att kyla kvitten pasta efter öppnandet, och att äta den inom några månader. Vissa crystallization är normalt eftersom sockret i kvitten pasta fälls ut, men missfärgning och utveckling av mögel finns tecken på att kvitten pasta har förorenats, och det bör kasseras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.