Vad är Planked Fish?

Planked fisk är fisk som har tillagats på en planka av aromatiska trä. Detta preparat teknik används ofta på grillen, men Planked fisk kan också bakat, stekt eller rostat. Många kök leverans butiker säljer plankor för att göra Planked kött, och du kan experimentera med olika såser och marinader till Planked fisk för att förbättra smaken. Plankan gör också en praktisk serveringsfat, förresten.

Cedar och al är populära val av virke för Planked fisk, även björk, körsbär och andra träslag kan användas. Generellt är aromatiska träslag används, eftersom planka kommer infundera fisken med smak medan det kokar. Plankan är indränkt i vatten innan maten är förberedd så att den inte kommer att brinna i den värme som krävs för att laga fisk, mest plankor behöver i blöt över natten för bästa resultat. Ett av de mest effektiva sätten att suga en planka är att lägga den i en plastpåse med ett tunt lager av vatten och vrida plastpåse stänga för att hålla vattnet inne så att träet blir fuktig.

Förutom smaktillsats fisken kommer en planka ger också ett stabilt underlag för grillning. Detta gör kockar att grilla fisk som normalt alltför känsliga och anbud för grillen. En sort av fisk kan tillagas på en planka, tillsammans med ett stort utbud av kött, minns än när du är grillning Planked fisk kommer matlagning bli längre, eftersom fisken inte är i direkt kontakt med köttet. Många människor tycker att täcka grillen så att fisken håller fuktigt medan det kokar, sedan en längre tillagningstid kan orsaka Planked fisken att torka upp.

Planked fisk kan marinerade eller gnids in med en kryddig blandning före grillning , och det kan också vara tråcklade medan det kokar. Vissa kockar gillar att experimentera med saker som baconlindade fisk medan de grill på brädan, bacon kommer baste fisken och håll den fuktig medan det kokar. Andra kockar hålla kryddningen enkel att tillåta naturliga smakämnen av fisk och skogen för att komma ut.

När du förbereder Planked fisk eller annat kött, se till att använda en planka som är säker för användning i livsmedel. Vissa Woods behandlas med kemikalier före försäljningen, eftersom de är avsedda för byggnation. Helst bör du köpa en planka från ett kök leverans butik, som personalen på brädgården kanske inte alltid vet vad trä har behandlats med, och dessa kemikalier kan vara skadliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.