Vad är Pico de Gallo?

Pico de Gallo översätter från spanska som frasen "Rooster näbb. " Egentligen har det lite att göra med en tupp, men kan göra ett utmärkt tillbehör till grillad kyckling. Pico de Gallo är en traditionell mexikansk frisk smak, som kombinerar väl med många mexikanska och Tex-mex mat. De viktigaste ingredienserna i pico de gallo är tomat, lök och paprika, oftast ganska heta vilja jalape? os. Ytterligare ingredienser kan innehålla limesaft, koriander, paprika, avokado, eller vitlök. Vissa regioner i Mexiko kräver också en fruktsallad slängde med lime och beströs med chili pulver, pico de gallo. De mer traditionella pico de gallo kan då kallas salsa mexicana. Färgerna på Pico de Gallo gör härligt liknar den röda, vita och gröna av den mexikanska flaggan.

Pico de Gallo fungerar som en utmärkt sås, och kan skickas över toppen av kött, fisk, ägg eller många traditionella mexikanska erbjudanden gillar tacos och quesadillas. Som en salsa, Pico de Gallo är ett tjockt och underbar dipp till friterade eller stekta tortilla chips. I Tex-Mex mat pico de gallo toppar ofta nachos eller serveras på sidan av fajitas. Det blandade ingredienser kan vara mycket friska. Lök är en utmärkt källa till vitamin C och fiber. Tomaterna har antioxidanta egenskaper och höga C-vitamin och lutein. Chiles innehåller vitaminerna C, A och B-komplex, och även en hälsosam mängd järn, kalium och magnesium. Så länge man inte lägger för mycket salt för att pico de gallo, har en både smakrik och hälsosam, lågt kaloriinnehåll toppning eller smak.

Pico de Gallo skiljer sig från andra mexikanska Salsas eftersom ingredienserna är finhackad ännu inte flytande. Ingredienserna behåller formen och den pico di gallo är som en chunky salsa. Det är ofta framställs som sådana i USA. Dess chunky kvalitet gör den följa bättre att marker som ett dopp. Det kan även ätas som en sallad, eftersom en gaffel lätt plockar upp den.

Graden av värme pico de gallo erbjudanden beror mycket på mängd och typ av chili peppers man använder. Många jalapeno i Pico de Gallo kommer att leda till en mycket het smak. Nymexikansk grön chili å andra sidan kan halvera hetta pico de gallo, om de används i samma mängd.

Pico de Gallo kan ge friskhet och smak till många rätter som inte är mexikan. Omelett med jack ost, skinka och pico de gallo är underbara. Pico de Gallo är utmärkt på alla typer av grillat kött. Det gör också ett bra alternativ dipp till chips. Lite pico de gallo blandas med stuga eller cream cheese kan göra för en stark spridning för bröd och bagels.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.