Vad är Penny Candy?

Penny godis är en bred term för ett slags godis som säljs som ett enskilt köttstycke, snarare än enbart som del av en större förpackning. Historiskt var penny godis mycket vanlig i butiker över hela USA och Europa, och skulle säljas för ett enda öre per styck. På grund av inflationen, naturligtvis, är modern öre godis dyrare, och de flesta kostar antingen en nickel eller en krona. Även penny godis försäljning minskade under 1960 och in på 1990-talet, under senare år har gjort ett uppsving och är återigen sett i många livsmedelsbutiker.

Många butiker använder godis termen öre för att beskriva historiska godis som har funnits i minst femtio år, framför allt godis som har stått emot modernisering och som fortfarande produceras i deras traditionella format. Exempel på denna typ av penny godis inkluderar jawbreakers, många typer av bubbelgum, och rot fat öl. Ett antal butiker specialiserade på penny godis, ofta som avskiljer den från decennium där den ursprungligen skapades eller populariserade.

Popular 1950 öre godis som fortfarande tillverkas och säljs i specialbutiker ingår candy stick Tutti Frutti choklad cigaretter och Mary Janes. Bland populära 1960 penny godis är Brach's Candy majs, Razzles och TOPPLUVA Stix. Popular 1970 penny godis innehåller C. Howard citron myntverk, gelé Chuckles och Boston Beans. De mer traditionella typen av penny godis, som en enhet skulle säljas för en penny eller nickel, även saker som individuellt förpackade hårda karameller, surt godis såsom Stridsdelar, och enskilda tuggummi såsom Bazooka Joe. Början på 1960-talet det sätt på vilket godis såldes började att flytta, och de flesta godis tillverkare började producera sitt godis i större förpackningar som såldes för betydligt mer än en krona. Även om ett antal små affärer höll på att traditionen med öre godis, stannade de flesta butiker som säljer godis bit för bit, utan i stället förpackat godis som kan pågå längre och ofta hade en högre vinstmarginal.

början på 1990-talet började många stormarknader att lagra sina öre godis i stora soptunnor där människor kunde köpa i vikt, snarare än genom en enda enhet. Den mest klassiska av dessa moderna öre godis är Jelly Belly, som upptar hela kiosker i vissa butiker. Generellt penny godis som säljs på detta sätt är alla lika vikt pris, så att kunderna kan mixa och matcha fritt i en enda påse, och betala för en enda vikt. Många gamla penny godis har anpassats för att passa in i denna nya modell, och är åter tillgänglig utanför förpackade lådor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.