Vad är Pecan Smör?

Pecan smör är en bredbar livsmedel som kan användas på ett sätt som liknar äkta smör eller jordnötssmör. Den kan spridas på bröd eller rostat bröd som smör ersättning. Den kan också användas på muffins och olika bakverk. Vissa människor lägga även detta smör till salladsdressingar, skakar frukt, yoghurt, glass och spannmål. Det kan även läggas till vatten för att göra en mjölk-liknande pecan dryck.

Många tycker pecan smör för sin smak, men det är också ganska frisk. Studier har visat att pekannötter är användbara för att sänka kolesterol när det adderas i mindre mängder till en persons kost. De innehåller också ämnen som kallas fytokemikalier. Fytokemikalier har växt kemikalier som inte är nödvändiga i en persons kost utan skyddande och förebyggande mot sjukdomar och cellskador. Pekannötter innehåller också vitaminer och mineraler, bland annat E-vitamin, järn och kalium.

Pecan smör och andra smörsorter mutter är naturligtvis mycket fett. Men dietary experter överens om att de flesta friska människor säkert kan konsumera måttliga mängder fett, så länge de är mestadels enkelomättade och fleromättade fetter, som anses vara hälsosamma fetter. Pekannötter är en pålitlig källa till omättade fetter, t. ex. oljesyra, en monosaturated fett som finns även i olivolja-en av de mest hälsosamma matoljor. Faktum är 1 ounce (28,34 gram) pekannötter har minst 25 procent mer oljesyra än 1 msk (14,78 milliliter) av olivolja.

Ofta folk köpa nötter smör i burk form av en lokala livsmedelsbutiker, hälsa eller gourmet store. Det är dock ganska lätt att göra det hemma, eftersom den består mest av mosade pekannötter och behöver inte innehålla väldigt många andra ingredienser. Till exempel kan en enkel pecan smör recept, som består av finmalen pekannötter göras på bara några minuter. För att göra det, samla 3 /4 kopp (177 milliliter) med smör, 1 /2 kopp (118 milliliter) med pekannötter, 2 matskedar (29 milliliter) av ingefära, 1 tsk (4,9 milliliter) av brunt socker, och 1 /2 tesked (2,5 milliliter) av kryddpeppar. Dessa ingredienser blandas och lagras sedan i en lufttät behållare i kylskåpet tills smöret är konsumeras.

Store paketerade pecan smör hittas vanligtvis i 9 -- till 16-ounce (255. 14-till 453,59 gram) burkar, även om det kan finnas i olika kvantiteter också. Det är viktigt att kyla pecan smöret efter öppnar den för att hålla det fräscht. Ofta pecan smör som köps från en butik har andra nötter till, såsom Cashewnötter. Cashewnötter lägga till en naturlig sötma till mutter smör och kan motverka eventuella bitterhet som kan förekomma på grund av pecan skinn. Bidrar också till att göra pecan smör krämigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.