Vad är Passion Fruit?

Passionsfrukt är den ätliga frukter av passion blomma. Spanska upptäcktsresande myntade namnet passionsfrukt för att hedra den passion of Christ. För dem, utseende Passion Flower symboliserade många kristna tro. Passionsfrukter kallas också parcha , markisa och konyal . Det finns två typer av passionsfrukt, lila passionsfrukt och gula passionsfrukter, som skiljer sig åt till utseendet men smakar likadant. En är ungefär lika stor som ett stort ägg, oval med en lila-brun hud. Den andra är ganska lite större, runda och ungefär lika stor som en apelsin. Denna typ är ljusgula på utsidan. Båda innehåller en gelé som fruktköttet inuti med hundratals små svarta kärnor.

Passionsfrukter i sig tenderar att smaka tårta. Det är oftast används tillsammans med andra typer av frukt i recept för att lätta sin syrliga smak. Passionsfrukter, liksom dess blomma, är kända för sin aromatiska doft. På grund av sin välluktande doft, är passionsfrukt ibland tillförs livsmedel helt enkelt öka sin arom.

Passionsfrukt är populär i kokkonst. Det används i många efterrätter, till exempel passionsfrukt-Mangomousse och passionsfrukt brulée. Vissa sylt är gjorda av passionsfrukt. Passionsfrukter används också i varmrätter, exempelvis hummer med passionsfrukt smörsås. Juice, punsch, likör och cocktails har en tropisk känsla när de görs med passionsfrukt.

Passionsfrukter växer på en druvsort i dess ursprungliga tropiska och subtropiska områden. Kommersiellt är det odlas i Brasilien, Karibien, Australien, Afrika och vissa områden i södra USA. På grund av skönheten i dess blommor och den höga efterfrågan på frukt, passionsfrukt framgångsrikt odlats i inhemska såväl som främmande områden.

Passionsfrukter har hundratals medicinska egenskaper som har använts genom historien. Den naturliga kemikalier i passionsfrukt används för att sänka blodtrycket, spasmer kontroll och behandling av astma. Frukten och bladen fungerar också som ett lugnande medel, hjälpa till att få sova och lugna nervositet eller andra störningar humör. Modern vetenskap har konstaterat att passionsfrukt extrakt kan döda cancerceller i utvecklingsländer foster. Passionsfrukt är också tänkt att utvisa maskar, dödar bakterier och förbättra libido.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.