Vad är Mood Foods?

den mat vi äter är en stor faktor i vårt dagliga stämningar. Livsmedel innehåller kemikalier som kan påverka hjärnan och påverkar hur vi känner och tänker, och ibland hur vi agerar. Tänk på hur du mår efter binging på snabbmat, och jämför det med hur man mår efter att ha ätit en sallad.

Mood livsmedel är livsmedel som vi äter som har en inverkan på hur vi känner varje dag. Det sätt som du känner kan vara en enkel som ett näringsämne i kosten avgör dina hög eller låg känsla för de närmaste timmarna. Äta regelbundet och se till att du inte hoppa över måltider kommer också att stärka ditt humör. En av de viktigaste faktorerna i humöret livsmedel är hjärnan kemisk serotonin. Höga nivåer av serotonin hålla dig lugn och avslappnad, med en hög grad av koncentration. Serotonin är också ansvarig för sömn, humör och nivåer aptit. Om nivåerna av serotonin minskar, då kroppen kan börja sug efter kolhydrater. p

Unhappy känslor beror ofta låga nivåer av serotonin. Gott humör livsmedel som innehåller höga halter av serotonin är fisk, kyckling och kalkon. Bananer, avokado, hög spannmål fiber och fullkornsprodukter är också bra humör livsmedel.

Även om det har ibland fått ett dåligt rykte, är fett viktigt i gott humör livsmedel kategori. För lite fett i kosten kommer att lämna dig känsla olycklig. Livsmedel med hög fetthalt endorfiner innehåll utsläpp och att du känner dig lycklig. Det är bäst att hålla sig till hälsosamma fetter, såsom enkelomättade fetter som finns i vissa nötter, olivolja och fiskolja. Omega-3 fettsyror som finns i vissa skaldjur är en stor avlägsnande av depression och kommer att hålla hjärnan frisk.

Bra stämning mat inkluderar även mat med högt protein. Protein innehåller en aminosyra som kallas tyrosin, som ökar halten av noradrenalin och dopamin, vilka kemikalier som ansvarar för spänning och vakenhet.

livsmedel som innehåller mycket viktiga vitaminer och mineraler är utmärkt gott humör livsmedel. Brist på folsyra i kosten har visat sig vara en faktor vid depression. Samma sätt kommer en brist på selen orsak olyckliga och oroliga känslor. Bladgrönsaker, kalkon och sparris är alla högt folsyra. Fullkorn, ägg och tonfisk är bra källor till selen. Det är synd att dåligt humör livsmedel oftast smakar bra. Livsmedel som innehåller mycket socker är vanliga dåligt humör livsmedel. De kommer att kunna ge en hiss, och sedan runt en timme senare kommer en nedgång i humör och energi följa. En Sugar Rush kan leda till humörsvängningar inklusive oro, irritation, slöhet och oro.

Bad mood mat inkluderar livsmedel med många tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen mat. Försök att hålla sig till mat som har lågt glykemiskt index (GI). Detta tyder på att socker är låg och inte leda till en Sugar Rush.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.