Vad är Monk’s Beard?

Monk skägg, också kallad agretti eller Barba di Frate , Beard av Friar, hänvisar till bladen av anläggningen Salsola soda , som äts som en lummig grön grönsak, särskilt på platser som Toscana. Anläggningen växer naturligt i Europa, och det är en ganska främmande arter, som nu växer vilt i många delar av Nordamerika. Trots sin relativt lätt att etablera sig, är det säsong för inköp munk skägg för matlagning mycket korta-cirka fem veckor lång tidigt på våren när bladen är ömmaste och fräsch. Dess sällsynthet i kulinariska användning utanför Italien har gjort detta till en populär grönsak, dyka upp i fler och fler av de finare restaurangerna i hela Europa och USA när det är säsong. Namnet munkens skägg kommer från historia skörd anläggningen. Detta förhållande till cikoria tros ha odlats av Cappuccino munkar eller Capuchin Monks i Toscana. Det finns huvudsakligen två metoder för att tjäna de gröna, som har jämförts i smak med mangold, spenat, och en mängd andra färska syrliga greener. Monk's skägg är ofta antingen ångkokt eller kokt, och det kan få en lätt dressing av olivolja och /eller lite citronsaft. Alternativt det kokta gröna kan läggas till pasta eller till fiskrätter där den lätt bittra smaken tenderar att komplettera fisken väl.

Ett annat sätt att förbereda munk skägg är att använda den färsk och rå som en grön sallad. Det kan antingen serveras ensam med en vinägrett som du själv väljer, eller så kan det blandas med andra sallad greener, särskilt barn, för att ge en mycket syrlig och vad många beskriver som "krispig och gräsbevuxen" smak sallad. Monk's skägg är mer typiskt serveras kokta istället för råa. som spenat, kan bladen av munkens skägg är mycket smutsig och lerig. De behöver flera grundlig spolning så att du inte tjänar upp smuts med dina greener. Allmänhet endast bladen anses ätliga, medan stammen och små vita blommor på toppen av plantan inte förbrukas. Den centrala stammen tenderar att vara hård och seg, medan bladen har små vita stammar kopplade till de centrala stam som är mycket mer anbud och fina att äta.

Sedan munkens skägg säsongen är så kort, kan du utveckla din egen snarare än att försöka få den i butikerna. Du kan köpa frön och utgår från ett antal förskolor, och från många förskolor kataloger och plantskolor Internet. Om du inte har haft tid att utveckla din egen, kolla med chefen för produkter till ett närliggande naturliga livsmedel eller special mat affären för att se när och var du kan hitta den gröna tillgänglig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.