Vad är Mocha Kaffe?

Ordet mocka kan trolla fram dekadent smak av choklad, kaffe och en nötaktig sötma. Dock är begreppet mocka kaffe faktiskt anledning till stor förvirring. Mocha kaffe kan syfta på två helt olika produkter, en en böna tillkalla från terrasserna i Jemen, den andra en populär espresso drink.

Mocha kaffebönor är en av de äldsta kända sorter av kaffe i världen. Traditionellt odlas i hela Jemen, dessa djupt smakrika bönor tar sitt namn från den antika jemenitiska hamnen i Mocka. Mocha bönor odlas på höga sluttningar, blomstrande i övre höjd och unika torra klimatet.

Mocha bönor var en av de första typerna av kaffebönor marknadsförs till Europa. Faktum är att vissa experter säger att nästan allt kaffe först hänsköts till som mocka i västvärlden. Under 16 och 17-talet, då bönorna blev en populär import till Italien, Holland, och så småningom resten av Europa, underhålls äkta mocka kaffe ett rykte om att vara det bästa tillgängliga . . Idag är kaffebönor klassificeras ofta genom växande region, vilket gör termen specifika för arabicabönorna odlas hela Jemen. En kopp mocka kaffe kan vara det bästa sättet att konvertera folk att dricka kaffe. Bönorna har en balanserad syra och mild sötma som gör en slät, jämn smak. Choklad undertoner genomsyrar arom och smak av kaffe, kan leda ursprunget till den andra typen av Mocha, en populär espresso drink. I alla kaffehuset, mochas troligen kommer att anges tydligt på menyn. Även om det bär en förbipasserande påminner om mocka böna smak med choklad ingredienser, mocka dricker kaffe är vanligtvis görs med espresso istället för kaffe. En kaffehuset Mocha är oftast en kombination av espresso, ångad mjölk och choklad, vanligen toppad med en generös klick av vispad grädde. Det finns oändliga variationer på den klassiska mocka dricka. Vit eller mörk choklad smaktillsats kan användas för att ge en unik annorlunda smak på drycken, medan ytterligare smaker kan läggas till den handfull. Carmel, pepparmynta, apelsin, och även mochas hallon är vanliga variationer på läckra choklad koffeinet infusion som är en mocka drink. Att göra en Mocha, börja med en eller två shots av espresso eller dubbel styrka kaffe. Kombinera med kakaopulver eller sirap i botten av glaset. Pour ångad mjölk långsamt i glaset, rör om att kombinera. Drycken kan sedan toppad med mjölkskum eller vispad grädde och dekorerade med sprinkles, choklad, kaffesump, eller kokos flingor.

För en dekadent mocha Milkshake placera tre skott av espresso eller dubbel styrka kaffe i en mixer. Tillsätt två skopor choklad, kaffe, mocka eller glass. Häll i ungefär en halv kopp (118,3 ml) mjölk och blanda tills tjock och slät. Toppa med vispad grädde och dryck, men en varning: detta milkshake har en kraftfull koffein och socker punsch.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.