Vad är Manischewitz?

Manischewitz är ett företag baserat i USA som specialiserat sig på att producera Kosher mat och dryck. Medan de gör ett brett sortiment av produkter, inklusive osyrat bröd, namnet Manischewitz används ofta som en synonym för den söta koscherpåskvin de producerar. Koshermat måste uppfylla ett antal villkor som skall beaktas i enlighet med judiska dietlagar. Detta betyder att ingredienserna i Manischewitz, den utrustning som den bearbetas, och hur det hanteras alla måste uppfylla mycket specifika krav så att det bedöms kosher.

Manischewitz görs från Concord grape, en röd druva hemma i USA. Familj druvor Concord kommer från, nämligen Labruskavin , är avsevärt skiljer sig från den europeiska sorter av Vitis vinifera , är och anses av många i vin-drickande community vara sämre för användning i vin. Det finns vissa belägg för att Concord druvor själva, som odlades i mitten-19th century, kan faktiskt ha en liten mängd Vitis vinifera , på grund av arten av deras blommor. Concord druvor är också ofta används som livsmedel druvor i USA, och kännetecknas av sin stora frön och mycket gripande arom. Detta arom översätter genom att viner, såsom Manischewitz, tillverkade av druvor.

Manischewitz, liksom många kosher viner, ofta känd för sin intensiva sötma. Tidig koscherpåskvin beslutsfattare såsom Manischewitz ställdes inför ett dilemma i den nya världen, där de inte hade tillgång till högkvalitativa druvor och ofta fördes till producera rikliga mängder av vin i tid för semester såsom påsk. Med lägre kvalitet juice att arbeta med och tillräckligt med tid, det framställda tenderade att vara alltför bitter för enkel konsumtion, så sockret har tillsatts efter jäsningen för att hjälpa viner blir mer tilltalande. Inte alla koscherpåskvin behöva vara så här söt dock och Manischewitz producerar också ett antal mer traditionellt utformade viner som fortfarande är kosher. Populariteten för söta Manischewitz varar, dock sannolikt som en följd av association mellan troende judar och smaken av söta Manischewitz för rituella bruk.

Även om det finns andra kosher vingårdar i USA, är Manischewitz särklass största tillverkaren. Sällan kommer man finna en Herrens Påsk fest där ett annat vin än Manischewitz serveras. Symbolen för Manischewitz företag, som kan hittas på alla sina viner, är en bunt av Concord druvor under en davidsstjärna, med ordet Manischewitz tryckt på topp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.