Vad är Liquid Smoke?

Många styckningsdelar av nötkött, fläsk, fisk och skaldjur dra stor nytta exponering för rök från pyrande Hickory, Mesquite, pecan eller äpple trä. Uppnå denna effekt inomhus utan en rökare kan dock vara en utmaning. En koncentrerad krydda kallas liquid smoke är ofta används för att kopiera tilltalande smak och doft av verklig rökeri virke utan att det behövs en verklig rökeri. Flytande rök härrör från verkliga rök genereras under kontrollerade förhållanden från populära träslag som används för utomhusbruk grillning och rökning.

Produktionen av kommersiella flytande rök börjar med en riktig ved. Mesquite eller hickory har båda satts i samband med kött grillning i årtionden, medan regionala träslag som pecan eller äpple trä nyligen har vuxit i popularitet. Göra flytande rök, en leverans av trä är placerad inuti en stor ugn känd som en replik. Virket i sig är inte bränns för att skapa rök, men intensivt uppvärmd av en annan källa för att skapa en långsam pyra. Denna rök dras sedan ut kolven för vidare bearbetning. är Röken vid denna punkt består av små rökpartiklar hölls i vattenånga. En kylaggregatet frossa snabbt den omgivande luften, vilket gör att rökpartiklar och vatten att kondensera och falla som en vätska. Denna vätska rök sedan ledas in i ekfat för åldrande, ungefär som ett destillerat bourbon whiskey eller oaked vin.

Efter åldrande, koncentrerat flytande röken filtreras för att eliminera eventuella orenheter och sedan på flaska för sjöfarten. Burkar med flytande rök kan oftast hittas i närheten av andra flytande kryddor och smaktillsatser såsom Worcestershire sås och Angostura bitter. Mycket större behållare för flytande rök kan även köpas för kommersiell användning på restauranger och köttbearbetningsanläggningar. Liquid smoke är också en vanlig ingrediens i många barbecue såser featuring hickory eller Mesquite smak förbättringar. Eftersom liquid smoke är så koncentrerade, de flesta recept bara kräva ett par droppar smak. Canned rök brukar läggas till en kött marinad eller sås, sällan på själva köttet. Vissa sorter av flytande rök kan vara bättre lämpade för specifika typer av kött, som i fallet med äpple trä med rökt skinka, eller hickory med rivet fläsk. Pecan liquid smoke fungerar ofta bra med fisk och skaldjur, men kanske inte tillräckligt stark för att stärka en oxfilé, dock. Vissa recept kan tyda på en särskild variant av liquid smoke, medan andra kan göra tillägg av flytande rök frivilligt.

Det finns en debatt om användningen av flytande rök i stället för ett äkta trä rökare. Barbecue purister ogilla allmänhet flytande rök som ett dåligt substitut för verklig hardwood rök, medan andra ser mycket liten skillnad mellan de två källorna till rök smak. För mycket vätska rök kan verkligen överväldiga eller förstöra smaken av grillat eller grillat kött, men alltför mycket tid i en traditionell rökare kan också vara problematisk. Liquid smoke vanligen inte innehålla några andra ingredienser förutom naturliga rök och vatten, men några gäster kan fortfarande se skillnad mellan naturliga och liquid smoke. När du är osäker, kan det hjälpa att köpa högsta kvalitet liquid smoke tillgängliga och använda den sparsamt för att förbättra en sås eller marinad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.