Vad är Korma sås?

Korma sås är en mild, gräddig currysås från norra Indien. Den har en mycket distinkt silkeslen, rik smak som många konsumenter tycker är ganska rolig, och variationer på Korma sås kan hittas i många närliggande länder. Northern indiska restauranger runt om i världen har vanligtvis ett fat med Korma sås på menyn, kyckling Korma är ett gemensamt erbjudande och vegetarisk Korma kan vara tillgängliga också. Korma kan också lätt göras hemma, för kockar som vill experimentera med egna indisk mat.

Basen i Korma sås är en blandning av yoghurt, grädde och mosad nötter, blandade med rostade kryddor. Ingredienser kan marinerade i såsen innan tillagningen, eller långsamt tillagade med såsen så att de blir infunderas med smak. Både lamm och kyckling är vanliga motståndare med Korma i Indien, medan indiska vegetariska kan blanda Korma med blomkål, ärter, potatis, och ett sortiment av andra grönsaker.

Ris eller bröd som naan kan serveras med Korma sås . Båda stärkelserika sidor kommer att bidra till att absorbera sås, att konsumenterna standardrutiner upp så mycket som möjligt medan han eller hon äter. Bröd som t. ex. naan kan användas för att ösa Korma direkt från plattan, medan ris är i allmänhet lager under Korma. För en extra Korma maträtt, får kockar göra saffransris eller ris med knapriga rostade lager på botten av tillagningen pott som är särskilt uppskattad vid middagsbordet.

För att göra en grundläggande Korma sås, Blötlägg nötter såsom mandlar och cashewnötter tillsammans med flera krossade kardemumma baljor i vatten i några timmar eller över natten i kylskåpet. Blandar genomfuktade nötter med vatten och kokosmjölk till en vegan Korma, eller blanda dem med yoghurt, mjölk, och vitpeppar. Ställ blended mix åt sidan medan du toast ingredienser såsom hackad vitlök och ingefära, saffran och torkad frukt, om så önskas, i olja. Tillsätt långsamt den krämiga blandningen, rör om försiktigt och låt Korma sås att sjuda i 10-15 minuter.

Du kan marinera ingredienser i ditt färdiga Korma sås, om du önskar. Du kan också starta en ny pan att sear ingredienser som kyckling, grönsaker och lamm, och häll Korma sås över dessa ingredienser för en lång sjudande som kommer att föra ut smakerna i Korma. Korma sås kan också lagras i en burk i kylskåpet i flera dagar om du vill lägga upp ingredienserna till en indisk mat part flera dagar i förväg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.