Vad är Key Lime Pie?

En Key Lime Pie är en typ av vaniljsås paj som gjorts tillsammans med viktiga limefrukter, lindarna med en väldigt distinkt smak. Många associerar Key Lime Pie med den amerikanska södern, där det är en mycket populär maträtt, och det kan också hittas i andra regioner i världen. En klassisk Key Lime Pie görs med en smulig Graham kracker skorpa, en rik krämig fyllning, och några dollops med vispad grädde. Tanken är att använda enkla ingredienser, som visar de häpnadsväckande smak av viktiga limefrukter. Du kan också göra Key Lime tartlets för enskilda portioner. Till skillnad från citron maräng paj, en liknande paj fylld med en syrlig lemon curd Key Lime Pie görs ofta med kondenserad mjölk, skapa en mer krämig smak. Däremot kan Key Lime Pie också göras precis som citron maräng paj, med eller utan maräng. I båda fallen är det dessert rika och smakrik, och det är typiskt serveras kall.

Medan andra skorpor kan användas för att göra en Key Lime Pie, många människor tror att Graham kracker skorpa är överlägsen. En graham cracker skorpa är mycket lätt att göra, som visserligen är en fördel, och det har också en smak som ger sig iväg nyckeln lindarna väl, eftersom skorpan blir rik, nötaktig och något sött utan att vara överväldigande. För att göra en skorpa Graham kracker, en och en bägare fjärdedel av Graham kracker smulor har arbetat med cirka sex matskedar smält smör och en till två matskedar socker för att skapa en grov massa som är helt enkelt pressas in i pie pan och få ta det lugnt till ställa medan de andra ingredienserna i kakan är blandade. Att göra en Key Lime Pie med kondenserad mjölk, tre äggulor blandas med en och tre koppar fjärdedel av kondenserad mjölk, en halv kopp Key Lime juice , och två teskedar Key Lime iver. Kondenserad mjölk sötar blandningen gör tillsats av socker onödig. Blandas, kan fylla hällas i jordskorpan och bakas i 10 minuter. Den resulterande Key Lime Pie kommer att hålla i flera dagar i kylskåp.

Om du vill ha en Key Lime Pie med en mer custardy smak, visp tre ägg, en tredjedel kopp Key Lime juice, och tre fjärdedelar av en kopp socker tillsammans över ett vattenbad. Blandningen börjar tjockna och blekna, varvid det bör tas bort från värmen så att fyra matskedar osaltat smör kan röras i, tillsammans med en matsked Key Lime iver. Detta Key Lime Pie bör också gräddas i cirka 10 minuter att slutföra tillagningsprocessen och ställ vaniljsås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.