Vad är Keemum Te?

Keemum eller Keemun te är ett kinesiskt svart te som är uppskattad för sin fina doft och komplex smak. Te kallas ibland champagne av teer med hänvisning till sin delikatess, förfining, och popularitet. Specialty te butiker kan beståndet keemum te eller blandningar som använder detta te, och det är också tillgänglig på vissa marknader. Liksom andra svarta teer bör keemum te förvaras i ett torrt och svalt, och det bör vara bryggt med omsorg för att hämta sin unika smak.

te i hemma i Anhui-provinsen, där det utvecklades 1875 . Före upptäckten av Keemom te, producerade Anhui bara grönt te. Genom att låta deras teer till fullo jäsa i svart te, insåg te producenter som hade en unik produkt, och de började massproducera sina svart te, som snabbt blev en känd produkt. I Kina Keemun anses vara en China Famous Tea, en av ett litet antal elit och mycket uppskattad teer. När bryggt, Keemum te har en lätt blommig, fruktig doft med inslag av tall, och detta inbegrips i smaken. Det kan också ha färgtoner av rök i smaken, och smaken är ofta beskrivs som "orchidlike," i en hänvisning till den milda sötma av hög kvalitet Keemum. Vissa producenter också lägga torkade blommor till sitt te att öka blommiga doft och smak. Te brygger en rik guld färg. Detta känslig te favoriserade för ihopkoppling med kinesisk mat, men det är också trevlig som en fristående te. Vissa konsumenter vill tillägga mjölk, grädde och socker eller deras Keemum te, även om dessa tillägg kommer något dölja smaken av te. Det kan också framställas som en iste, eller användas i te blandningar såsom engelsk frukost för att skapa en särskild smak. Det bästa Keemum te, för övrigt kommer från Qimen län i Anhui.

att brygga Keemun te ordentligt, börja med swilling en tekanna med kokt vatten för att värma den, och ort lösa teblad direkt i tekanna. Tillsätt vatten som just har kokat på bladen, och efter två till fem minuter, sila te i en separat tekanna för service. Stöpning te längre än fem minuter blir det beskt, medan den exakta bryggeri tid varierar något beroende på te. Starkare te, använda mer teblad, snarare än en längre stöpning process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.