Vad är Kasmati Rice?

Kasmati ris är olika lång finkornig aromatiskt ris som har utvecklats av Rice Select, ett amerikanskt företag baserat i delstaten Texas. Företaget är kända för att producera ett sortiment av ris hybrider som är tänkt att bygga på populära sorter av ris från Asien, Kasmati ris är tänkt att likna basmatiris, en populär ris från Indien. Marknader som säljer olika ris stammar kan erbjuda Kasmati ris, och det kan också beställas genom specialbutiker.

Like Basmati, har Kasmati ris ett långkornigt och en tydlig struktur när det tillagas. Kornen tenderar att skilja under tillagningen, skapa ett fluffigt ris i stället för en tät en, och riset stannar sega igenom tillagningen. Smaken av Kasmati ris är ganska mild, men riset har en rik arom som kan lägga till en ny nivå av komplexitet till mat som serveras med. I recept som kräver lång råris, är Kasmati ris verkligen ett val att överväga, särskilt om en fluffig, men sega önskad konsistens i den färdiga skålen. Både Indien och Mellanöstern cuisine använda Basmatiris utsträckning ofta flavoring ris med kryddor som spiskummin eller saffran. Texturen och doften av basmatiris är särskilt uppskattad, och ris kan bli dyrt för människor som försöker köpa den utomlands. Rice Välj redovisas potentialen för parfymerade och smaksatta Rices på 1970-talet, producerar Texmati ris och följer med ett sortiment av andra doftande och exotiska rissorter för amerikanska konsumenter.

vissa asiatiska risproducenter har protesterat mot införandet av speciellt Förädlat hybrid rissorter som Kasmati till marknaden, med argumentet att det försvagar styrkan i deras traditionella produkter. Dock Kasmati ris och liknande hybrider i huvudsak riktat till en nisch på den amerikanska marknaden. Ris Välj arbetar också för att vara ett miljömässigt hållbart och sunt företag, och det innebär en stark fokusering på att ta fram naturliga, hälsosamma produkter för konsumenter som uttryckligen begärt dem, även erbjuda ett sortiment av ekologiska produkter som klart syftar till amerikanska konsumenter, inte den asiatiska marknaden för ris.

För alla som är nyfikna, är Kasmati tekniskt en genetiskt modifierad organism, produceras genom en blandning av korsningar och arbete i laboratoriet. Grunden lager för Kasmati var förmodligen ursprungligen asiatisk basmatiris. Detta har också lett till viss oro bland asiatiska Basmati producenter, och är en del av den återkommande debatten om genmodifierade livsmedel på den globala marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.