Vad är Jute Leaves?

Jute blad bladen på vissa växter jute, som används som näringskälla i Asien, Mellanöstern och delar av Afrika. Förutom att lägga till en distinkt smak till mat, lämnar jute också ha näringsvärde, och de fungerar som förtjockningsmedel i soppor, grytor och såser. Jute blad kan också kallas saluyot eller ewedu, beroende på region i världen där en är matlagning. Det är möjligt att odla jute för sina färska blad i vissa delar av världen, och i vissa affärer specialitet också bestånd det i färskt, fryst eller torkad form, beroende på deras placering och storlek.

Jute är en växt med många användningsområden. Alla växter i Corchorus släkte ansåg jute, men två har speciella ekonomiska och kulinariska värde, C. olitorius och C. capsularis . Bladen på dessa anläggningar är enkla, och de kan ha sågtandade kanter. När skördats tidigt, jute bladen är smakrika och anbud, äldre bladen tenderar att vara mer vedartade och fibrer, vilket gör dem mindre idealiska för konsumtion.

Stammarna av jute används för att tillverka rep, papper och en rad av andra produkter. Jute har använts som en allroundsko fabrik i Asien under flera århundraden, och européerna infördes för att jute rep och textilier när de först började utforska Indien. Jute blad, dock inte verkar fånga den med europeiska upptäcktsresande. Detta verkar ha varit fallet med ett stort antal asiatiska livsmedel, eftersom många vanliga asiatiska rätter och livsmedel tycks fortfarande ganska exotiska för västerländska gommen.

Människor som kock med jute blad använda dem i soppor, grytor , curryrätter, grönsaksrätter, och ibland tisanes eller te. Den jute tenderar att bli ganska klibbig och slemmiga, liksom okra, annan vanlig grönsak förtjockare. Det sägs också att ha sin egen distinkta smak, vilket somliga tycker är ganska trevlig. Jute blad är också en bra källa till näring, framför allt betakaroten.

som spenat och andra bladgrönsaker, kan jute lämnar kokas hela som en viktig del av en maträtt, eller de kan vara löst hackade så att de smälter bättre med andra ingredienser. Vissa kockar vill salt sin jute blad och vila dem innan tillagning, för att dra ut en del av slammet som kan göra dem besvär att gommen. Längre jute lämnar kock, desto mer slemmiga och täta de får, så det är viktigt att uppmärksamma tillagningstiden i recept som kräver jute blad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.