Vad är Irish Whiskey?

irländsk whiskey är en alkoholhaltig dryck som är framställd av säd. Av tradition whiskey gjord på den irländska stil stavas som "whiskey", medan Scotch produkter kallas "whisky". Det finns flera grundläggande skillnader mellan den skotska och irländska versioner av denna populära dryck och många konsumenter har fått en särskild smak det ena eller det andra. Många stora marknader och butiker dryck säljer irländsk whiskey, oftast med flera varumärken och stilar som erbjuds. En sann irländsk whiskey kommer att tillverkas med ris odlas i Irland, men folk använder begreppet mer allmänt en hänvisa till en specifik typ av whiskey göra. Korn är den traditionella basen, även havre, råg, vete, eller till och majs kan användas. Säden är mältat i slutna ugnar innan jäsning och destilleras för att skapa den slutliga produkten. Irländsk whiskey destilleras tre gånger, så det har en mjuk, fyllig smak som är mycket utmärkande.

Efter destilleringen är irländsk whiskey lagrats på ekfat. Av tradition är dessa behållare är gamla, och de har tidigare använts till ålder alkoholer som rom eller bourbonfat. Eftersom eken är gammal, som ger den en mer harmonisk, subtil smak till färdig produkt, med undertoner av den alkohol som jästa tidigare i samma fat. Detta kan leda till subtila skillnader mellan whisky från samma destilleri. Normalt är irländsk whiskey i åldern sju till åtta år, även om whisky så unga som fyra finns ibland till salu.

historia whiskey gör i Irland är ganska långa. Man tror att den irländska började jäsa kärnor runt den 8: e århundradet, med många munkar som producerar whiskey för medicinska ändamål. Irländarna raffinerade receptet, och den skotska tog förmodligen upp tekniken från Irland. Av 1500-talet var Irland blev känt för sin whiskey, Elizabeth I lär ha haft stor whiskey från Irland under sin regeringstid. Efter en rad destilleri nedläggningar i 20th Century, återhämtade sig irländsk whiskey industrin i slutändan, och flera företag nu göra traditionell irländsk whiskey.

I Irland, whiskey som används för att kallas Uisce Beatha , eller "livets vatten", efter det latinska akvavit , med samma innebörd. Den ursprungliga Gaelic var troligtvis korrumperade i det moderna ordet "whisky. "Scotch whisky är i allmänhet endast destilleras två gånger, så det kan ha en strävare smak. Dessutom är mältat korn över öppen eld torv. Detta ger Scotch whisky en rökig, jordig smak som är mycket utmärkande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.