Vad är Goji Berries?

Goji bär är en frukt kända i Asien för sin närings-och medicinska egenskaper. Goji bär, även känd som "wolfberries," har använts av kinesiska läkare och healers för mer än två årtusenden. Man tror dock att goji bären har använts för att förbättra hälsa och nutrition för över 4000 år. Faktum goji bär ingår i folksagor och lokala historier som går tillbaka till den allra första kejsaren i Kina.

Goji bär tros förbättra ett immunförsvar, bättre syn, och främja sunda leverfunktion, för att nämna några av de bär förmåner. Somliga säger också att goji bär förbättra cirkulationen och, hos män, öka spermieproduktionen. Det finns lika många sätt att konsumera goji bär som det finns hälsofördelar med frukten. De kan avnjutas rå eller torkad, läggas till sallader och andra rätter. Druvorna kan även krossas och njöt som en juice eller bryggt i en te. Faktum är att bladen goji bär växter används ibland för att göra te. Läkare och naturläkare också ibland att använda goji bär att göra tinkturer. Eftersom bären har en söt smak, de är njutbara i många former.

Goji bär variera i färg från ljust orange till djuprött. I det norra halvklotet, anläggningen som producerar bär blommor från juni till september. Efter blommande säsongen, bären mogna från augusti till oktober. De särskilda blommande och tider mognad beror på klimat, jordmån, höjd och latitud av anläggningarna.

I Nordamerika är goji bär att bli erkänd för sina positiva egenskaper. Inte bara är bären mycket näringsrik, men de är också rika på antioxidanter. I själva verket har goji bär fått smeknamnet "Super frukt. " Goji bär är vanligast i hälsokostbutiker i torkat tillstånd. Även när de är torkade, är resultatet en vacker djupröd färg och deras naturliga sötma bibehålls. Om det finns en asiatisk marknad i ditt område, kanske du kan få en ny goji bär det. Goji bär saft finns i en del hälsokostbutiker. Dessutom, om du använder en herbalist han eller hon kanske kan hjälpa dig att hitta en bra källa till goji bär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.