Vad är Fideos Pasta?

Fideos pasta är en anspråkslös pasta med en lång och intressant historia. Den pasta äts hela Medelhavsområdet, särskilt i Spanien och Italien, och finns ibland även utomlands. Flera olika recept användning fideos, inklusive soppor och en pasta-baserade paella serveras i Spanien. Mat historiker tror att fideos pasta kan vara en av de tidigaste inkarnationer av pasta, och säkert har en väl dokumenterad historia. I Spanien är spagetti pasta ibland kallas fideos, vilket kan leda till förvirring, eftersom fideos är en särskild pasta form. I Italien är fideos pasta ofta kallas fidelanza eller fedelini. Modern fideos är vanligtvis tillverkad av durumvete. Pastan är kort, tunn och lätt böjda. Denna klassiska form tycks ha varit kvar i flera århundraden, som har recept som använder pasta.

historia fideos börjar i 13-talet då Spanien hade en stor muslimsk befolkning. Det verkar vara en fusion mat, nära besläktat med couscous, en maträtt som görs med durumvete som är mycket populär i hela Mellanöstern. En sammanställning av muslimsk-spansk matlagning från 13-talet anger en maträtt som kallas fidaush, som använder fideos pasta. Skålen är utmärkande eftersom nudlarna kokas i sin sås, en konvention som har bevarats i många moderna fideos recept. Vissa europeiska judiska recept använder också fideos eller mycket liknande ingredienser. I Spanien är fideos kokta istället för ris i paella, särskilt i södra Spanien. Denna version av paella är mycket nära den medeltida fidaush, och kan göras med en blandning av ingredienser. Skaldjur fideos är mycket populär, med skaldjur såsom musslor och musslor är gemensam inneslutningar. Pastan är kokt i en rik sås med skaldjur och serveras direkt från matlagning potten. Den fideos pasta är vanligen rostade i olja innan övriga ingredienser tillsätts, precis som är fallet med ris i paella.

Många soppor också använda fideos, eftersom långa smala remsor av pasta lägga intressanta visuell och strukturell handen soppan. I USA i synnerhet, när fideos är tillgänglig, det brukar säljas särskilt som en soppa pasta. I detta fall kan det vara berikad med ägg för en mer rejäl smak. Bitar av spaghetti bruten i korta längder kommer också att fungera bra för detta ändamål. Pastan får kokas separat och läggas till soppan, eller så får kokas tillsammans med soppan, frigöra stärkelse som förtjockas den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.