Vad är Enkel Sirap?

Enkel sirap är en sirap som görs genom att lösa upp strösocker i varmt vatten. Denna mycket grundläggande sirap används i en mängd olika tillämpningar, det är vanligt i barer, kaféer, bagerier, och godis att koka, bland andra ställen. Många marknader säljer enkla sirap, och det är också väldigt enkelt att göra hemma.

Klassiskt, enkelt sirap görs med en blandning av två delar socker till en del vatten. Vattnet förs till kokpunkten, och sockret rörs om tills det löser sig helt. När sockret smält in är sirap kylas innan det buteljeras. Det är också möjligt att göra smaksatt enkel sockerlag genom att lägga extrakter eller essenser till sirap när den har tillagats. När du gör enkla sirap hemma, se till att använda en ren flaska så att sirap inte kristallisera eller gå bort på grund av föroreningar. Det enklaste sättet att se till att flaskan är ren är att koka det precis innan användning.

Självklart är enkel sirap extremt söt, på grund av socker, och det är också ganska tät. Barkeeps använda enkla sirap för att söta och tjockare drycker, ger volym med täta sirap. Vissa människor hänvisar till enkel sockerlag som "bar sirap" på grund av denna gemensamma användning. Förutom att vara tillgänglig vanligt, kan bar sirap också vara färgad och smaksatt. Många populära dryck recept kräver enkel sockerlag, och det är ett måste om du vill skapa en välfylld bar. I bakning är enkel sirap används ofta för att kunna suga sötsaker som svamp och pundet kakor . Sockerlagen kan vara spetsad med alkohol eller andra smakämnen för att göra det mer spännande. Det används också som bas för att göra kandisocker, en godis görs med kristalliserat socker och kaféer använda smaksatta enkel sockerlag att smaksätta drinkar. Smaksatta enkel sirap är också grunden för en läsk, när det blandas med is och kolsyrat vatten, skapar det en söt, läsk, smakrik dryck.

Detta socker och vatten sirap tenderar att vara mycket lång hållbarhet, eftersom socker är ett naturligt konserveringsmedel. Så länge föroreningar inte förs till sirap, kan den förvaras i rumstemperatur i flera månader. För enkelhetens skull många passar flaskor av enkla sirap med munstycken som gör det möjligt för användare att spruta sirapen ut utan att behöva Ta bort skyddet det. Vissa företag gör specialiserade munstycken eller pumpar som dosera en exakt belopp i taget, vilket gör det enklare att skapa blandade drinkar med enkel sockerlag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.