Vad är Earl Grey te?

Earl Grey är en blandning av te, som är starkt smaksatt med bergamott. Den distinkta smak av bergamott genomsyrar den färdiga te, skapa en klassisk ljus och uppfriskande smak. Många konsumenter tycker om Earl Grey som är själva sinnebilden engelskt te, och det är faktiskt ofta serveras på te och andra sociala evenemang i Storbritannien. Många företag att göra blandningar av Earl Grey som finns både i säckar och looseleaf form.

teet är uppkallat efter den andra Earl Grey, som var premiärminister på 1830-talet. Enligt legenden fick Earl teet som en diplomatisk gåva, troligen i tack för att rädda någons liv. Te växte till att bli en populär erbjuda i Earl's privata hem, och han kom med blandningen till sin te köpman, Twinings i Strand och bad dem att kopiera det. Twinings släpptes den första officiella Earl Grey och det blev snabbt en favorit.

Många människor är under den felaktiga intrycket att Earl Grey är en typ av te. Faktum är att alla svarta teer kommer från Camellia sinensis planta. Bladen från växten skördas vid olika tidpunkter och hanteras på olika sätt att producera allt från vitt te till svart te och Earl Grey traditionellt blandar en mix av indiska och lankesiska teer. Vissa producenter lägger också till en aning Lapsang Souchong ge Earl Grey te en något rökig, fyllig smak. Eftersom bergamott är en stark smaktillsats, kan man täcka upp för te av en lägre kvalitet. Av denna anledning som människor är oroade över den grad av deras te bör läsa förpackningen noga. Looseleaf te tenderar att vara av bättre kvalitet, medan vissa säckar teer kan vara ganska obehagligt. Om den variant av Earl Grey te är inte riktigt av smaken att vissa konsumenter njuta Lady Grey, en variant som lägger Sevilla apelsin och citron till blandningen, ändra smaken ganska dramatiskt.

>

När brygga svart te, är det viktigt att bara brant det i tre till fem minuter. Stöpning av te under en längre tid kommer att resultera i en bitter kopp te, eftersom tanniner lakas ur bladen. Om du önskar starkare te, använda mer teblad per kopp vatten. Du kan också hända att kvaliteten på ditt te förbättras när du värma tekannan eller koppen du kokar i med en snabb virvel kokande vatten innan bryggning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.